mandag, december 18, 2017

Lise Marie Seidelin: Coffee to go (Lise Marie Seidelin) CD/DL/stream

Jeg kendte ikke sangerinden med det smittende smil på coveret. Da jeg til gengæld ganske udmærket kendte de medvirkende musikere, var jeg ret tryg ved at sætte pladen på. Lise Marie Seidelin er storyteller og er som udgangspunkt ikke jazzsanger eller musiker. For 12 år siden udkom der en plade med Sinne Eeg der hed Abrikostræet, som var blevet til i samarbejde med Mads Vinding. Her havde Lise Marie Seidelin (Nedergaard) lavet tekst og musik.

Denne gang synger Lise Marie Seidelin selv og spiller piano. Hun er ud af en vise- og cabaretjazztradition, hvor det at fortælle historien næsten er mere vigtigt end den tekniske udførsel. Der er dog styr på det musiktekniske i hænderne på Yasser Pino (bas), Ayi Solomon (percussion) og Morten Carlsen (klarinet, sax og taragot). Stemningen er småblueset og fuld af sjove anekdoter fra hverdagslivet. Hun indfanger følelser og hændelser. Det fremføres med en let hæs stemme, der passer godt med musikken. 

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Veldrejede tekster fulde af menneskelighed og holdninger - både hvad angår det indre personlige liv og i forhold til etiske og moralske samfundsspørgsmål - med elegance.
Fængende velkomponeret musik, som supplerer og understreger teksterne.
Absolut værd at høre og genhøre.
Stig