mandag, december 03, 2018

Jakob Bro: Bay of Rainbows (ECM) LP/CD/DL/stream

For halvandet års tid siden var jeg til koncert på Tape i Aarhus. Et lille spillested, hvor jeg gennem årene har hørt mere punk end jazz. Det skulle dog hurtigt vise sig, at det lille sted var en perfekt scene for Jakob Bro. Han besøgte spillestedet sammen med de amerikanske musikere Thomas Morgan på bas og Joey Baron på trommer. To musikere som Bro har arbejdet tæt sammen med i længere tid. Nogle få måneder senere indfandt samme trio sig på det intime spillested Jazz Standard i New York. Her indspillede de musikken til albummet Bay of Rainbows.

Det er blevet til et nedslag i karrieren, et tidspunkt hvor Jakob Bro har fundet sammen med ligesindede musikere, der er på bølgelængde og omsætter Jakob Bros musikalske tanker og idéer, sammen med deres eget dybt originale spil. Det er et rasende stærkt kollektiv der uden at tøve eller tvivle sætter den musikalske barre meget højt. Der er energi, stemning og indfald nok til at holde trioen kørende i mange år. 

Vi præsenteres for 6 numre, hvor den ene, Mild fra Bro/Knak projektet spilles i to forskellige udgaver. At han spiller “hittet” Evening Song fra Balladeering er, måske forudsigeligt med på albummet og en dejlig påmindelse om Balladeering - pladen der indtager en helt særlig plads i Jakob Bro-kataloget. Noget der til gengæld ikke er forudsigeligt er Dug, der falder tungt i en strøm af rå effekter og massivt spil fra Morgan og Baron. 

Bay of Rainbows er et forrygende højdepunkt i Bro’s karriere. Vi præsenteres for et øjeblik, et nedslag i den evigt turnerende kunstners musikliv. Pladen er som dokument en vigtig påmindelse om,  at det er så vigtigt at høre jazzen live en gang i mellem. Så skynd dig afsted, næste gang Jakob Bro er i byen. 

Ingen kommentarer: