torsdag, december 13, 2018

Rasmus Henriksen Oktet: Fortolker Herman Bang (Gateway) CD/DL/stream >> Rie Hagbard: En tur tilbage (Gateway) CD/DL/stream

Her er et par dansk sprogede jazzplader. Den første er den hvor der tages flest chancer. Rasmus Henriksen har lavet nogle avancerede arrangementer til en oktet. Teksterne er af Herman Bang og Amanda Lagoni Synger. Det er tydeligt at Henriksen forsøger at kommentere teksterne gennem musikken. 

Det er her hvor han bruger oktettens store bredde. Pladen er en udbygning af Big band pladen fra 2016, hvor Henriksen lancerede Herman Bang tekster til jazz første gang. Det er der kommet en vellykket og lettere teatralsk plade ud af.

På den anden plade møder vi sangerinden Rie Hagbard, der har haft Anders Mortensen (piano), Jesper Thorn (bas) og Rasmus Lund (trommer) med i studiet for at indspille 7 selvskrevne sange (tekst+musik). Desuden medvirker Hans Ulrik på saxofon. Det er hverdags-tekster med støttende og opbyggende indhold. Rie Hagbard vil mere end bare være lydtapet: 
"Her i stuen er der stille, mens verden banker på. Rejs dig og gå.....
Alting skal nok hele, som før var itu, men her er for stille endnu."
Musikken befinder sig i et rum mellem jazz, pop og singer-songwriter. Der hvor tekst går hånd i hånd med et velspillende band.

2 kommentarer:

caliy sagde ...
Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.
Unknown sagde ...
Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.