torsdag, februar 25, 2021

Björn Ingelstam and his Quartet: The start of something big (Björn Ingelstam) CD/DL/stream

 

For seks år siden debuterede den svenske trompetist Björn Ingelstam - iøvrigt som den første - på Fiol Records med en 10 tommer vinyl og selvskrevne numre. Dengang var Ingelstam en del af den unge jazzscene i København og spillede på pladen sammen med danskerne Mathias Petri på bas og Andreas Svendsen på trommer samt svenskeren Calle Brickman på klaver. Siden har Ingelstam boet i New York City og suget inspiration og andet jazzet til sig i det store æble.


Sidste år i maj var han tre dage i studiet i København. Det var sammen med de samme tre musikere som for seks år siden. Denne gang er det blevet til et helt album på lidt over en time. Det er en blanding af standards og egne numre. Udgangspunktet er den klassiske jazz, hvor Wynton Marsalis, Clifford Brown, Donald Byrd og andre store trompetister er forbilleder. Björn Ingelstam spiller med selvtillid og overskud og en smittende lethed i tonen. Det er jazz der swinger så det sprøjter. De fire musikere får det bedste frem i hinanden.


Som andre jazztrompetister før ham, lige fra Chet Baker til danske Peter Marott, kan Björn Ingelstam også synge, hvilket han bl.a. gør på klassikeren My Foolish Heart, Ray Charles nummeret Roll with my baby og pladens afslutningsnummer, Bob Dylan’s Don’t Think Twice. En god afslutning på meget veloplagt album.

https://bjorningelstam.bandcamp.com/album/the-start-of-something-big

Ingen kommentarer: