onsdag, april 03, 2024

Cort Lunde: Hydrophilia (Sounds for Earthly Survival) LP/digital

 

Denne gang dykker vi ned i vandet sammen med duoen Cort Lunde på det nye album Hydrophilia. På den forrige var det planternes verden de befandt sig i.

Hele side 1 er helliget makroalgen Blæretang, med en suite i tre dele. Thomas Cortes på diverse elektronik og Erik Lunde på trompet og elektronik, har været en tur omkring Blokhus, hvor de har lavet feltoptagelser og lyde af østersskaller der frembringer beatet. Charlotte Fich har indtalt en tekst om Blæretangen. Desuden medvirker der en træblæsertrio med klarinet, obo og fagot. Det er ikke udflydende musik. Der er eksempelvis en tydelig og dyb bas der binder det sammen. Klangfladerne væves sammen med beats, blæsertrio og Erik Lundes trompet. 

Cort Lunde undersøger menneskets kulturelle og teknologiske sammensmeltning med naturen, inspireret af bl.a. Donna Harraways idéer og Musique Concrete med digitale manipulationer af feltoptagelser og hydrofoniske optagelser. 

Det fortsætter på side 2 med værket Faun & Nymfe der med lyd beskriver Edward Weies postimpressionistiske maleri fra 1941. Det er indehaveren af maleriet, Statens Museum for kunst der har bestilt musikken.

Hydrophilia er en helt særlig plade, der kombinerer reallyde, elektronik og instrumenter  i et meget smukt og organisk hele. Pladen får en stor anbefaling herfra.

Cort Lunde på Facebook

Ingen kommentarer: