torsdag, maj 30, 2024

Bøje/Friis Nielsen/Rønn: Orandi (Niche) CD/digital

 

Når tre musikalsk ligesindede - men ikke jævnaldrende musikere skaber noget sammen på den her måde, så ophæver de tid, sted og retning. Det er musik uden krav eller forventninger om vækst eller lethed. 

De meget erfarne Claus Bøje på trommer og Peter Friis Nielsen på bas, der i dag bla. spiller sammen med pianisten Jan Kaspersen, er gået sammen med den noget yngre pianist Christian Rønn om pladen Orandi. Når man lytter til musikken er det som at tage rejse mellem vildt blafrende kornmarker på en sommerdag og stille dybe skovsøer en tidlig morgen. Det er organisk musik, der opstår i øjeblikkets antændelse mellem de tre improvisatorer, der forstår at gribe muligheder. Det er avantgarde, jazz og nutidig klassisk musik. 

Musikken på pladen er fra en koncert i Villingerød Kirke i forbindelse med Spir Festival i 2023, hvor de med tre mikrofoner optog musikken som dokumentation til dem selv. Da de genhørte musikken opdagede de, at der var  noget på spil, der kunne interessere flere end dem selv. Her vil jeg blot udtrykke stor taknemmelighed for at de har udgivet musikken. 

Bandcamp

Ingen kommentarer: