onsdag, november 22, 2006

de Waal plusser igen
I 1999 lavede Emil de Waal Band Mrazem sammen med Jonas Johansen, og året efter udgav de deres første plade, hvor en af medmusikanterne var multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren. Band Mrazem er historie idag, men samarbejdet mellem de Waal og Ljunggren eksisterer stadig. Ljunggren er sammen med Søren Kjærgaard medlem af Emil de Waal +. De har netop udsendt deres anden plade, hvor også den tidligere Lounge Lizards bassist Erik Sanko medvirker på flere numre, desuden medvirker Andy Green både på keyboards og som remixer/producer af pladen. Green er mest kendt for sit tætte samarbejde med det gamle Velvet Underground medlem John Cale. Musikken er indspillet på bla. Testrup Højskole og det Jyske Musik Konservatorium. Pladen er en fortsættelse af det som de Waal startede med på hans første plade +, hvor han nedbrød nogle af de normale opfattelser af musik og Emil de Waals rolle som feteret og knivskarp trommeslager, som mange unge trommeslagere ser op til. de Waal begyndte istedet at lade intuitionen styre, istedet for at blive tøjlet at de stramme og præcise krav, som bla. blev stillet til ham som trommeslager i Bagdad Dagblad. Den nye plade, der kaldes Live + er som titlen indikerer en liveoptagelse, men de enkelte numre kan sagtens være klippet sammmen fra flere koncerter, som feks. det suveræne nummer Pejs, med Ljunggrens karakteristiske lapguitar, der optaget på Skanderborg Festivalen, Det Jyske Musikkonservatorium, Buddha Jazzclub i Hillerød og i Johnstein Brooklyn Studios i New York.
Emil de Waal: www.emildewaal.com
Myspace: www.myspace.com/emildewaal


Dans til fobisk Klezmermusik
Den jødiske musikstil klezmer er ikke den mest udbredte herhjemme. Men den er blevet mere og mere synlig de senere år, ikke mindst takket være Channe Nussbaum og Spielniks. Sangerinden Channe Nussbaum medvirker også på et par numre på Klezmofobias debutplade Tantz! Klezmofobia er klezmermusik for fuld udblæsning. Bjarke Kolerus (klarinet), Ole Reimer (trompet og flügelhorn), Andreas Ugorskij (guitar), Jesper Lund (basbalalaika) og Jonatan Aisen (trommer) udgør bandet der spiller deres personlige version af musikken med ingredienser af balkan, funk, rock, tequila og surf blandet i den festlige gryderet. Pladen kan kun købes i Tiger forretningerne og koster kun 20 kr. Det er så billigt at der ingen undskydning, er for at få indlemmet den (måske) første klezmerplade i samlingen.

Klezmofobia: www.klezmofobia.dk

My Space: www.myspace.com/klezmofobia


Musikalsk overflow på Myspace

My Space er måske ikke længere det hotteste buzzword i IT og musikbranchen længere, men derfor kan vi jo godt bruge det alligevel. Der er efterhånden ved at være en del danske jazzmusikere på My Space, og på flere af musikernes fora kan man desuden downloade musikken, og tage dem med på rejsen, eller hvad man nu har lyst til.
Her er 7 danske highlights.

Myspace.com/fredriklundin
Her kan man hente Image is everything med Overdrive i en liveoptagelse fra Berlin

Myspace.com/bluepagemusic

Vaskeægte fusion, med elspade, som man ikke har hørt det spillet længe. De spiller i Husets Musikcaféen d. 29. nov.

Myspace.com/emilbrunmadsen
Bassist der studerer på konservatoriet i Odense, hør ham spille jam med medstuderende på Freedom Jazz


Myspace.com/termostat
Førnævnte Madsen er ligeledes med her, i Termostat. Der er to numre. Det ene lyder som en dansk Tom Waits. Det andet lyder som en triphop udgave af Gnags.


Myspace.com/jazzkamikaze

Varm op til næste plade med Jazzkamizerne kommer -den er lige om hjørnet. Der er tre numre fra deres debutplade.

Myspace.com/yaksite

Jeppe Kjellberg, Chano Olskær og Christoffer Møller udgør denne yakkede trio. Bare yak løs!


Myspace.com/nikohess

Nikolaj Hess's titelnummer til filmen om Nicolas Winding-Refn's op- og nedtur, Gambler

Ingen kommentarer: