søndag, november 12, 2006

Så stille, at man kan høre græsset gro
-er det ikke, men associationen er let at få. På pladecoveret er der er et nærbillede af det grønneste græs, og musikken placerer sig i den afdæmpede del af jazzen. Gruppen kalder sig Pauseland og kommer fra Århus. De har netop udgivet deres første CD. Gruppen består af Jakob Buchanan (flügelhorn), Christian Vuust (tenorsax), Søren Dahl Jeppesen (guitar) og Klaus Nørgaard (bas). Gruppens medlemmer er bla. med i grupperne Jakob Buchanan Dreamfactory, m:u:s:t, Northern Voices og Cowboy Passion. Musikken er flydende, instrumenterne væver sig ind ind i hinanden og alligevel får musikken rent udtryk. Den er optaget efter One Mic principper, hvor Pauseland selv har valgt lokationen for indspilningen, hvorefter teknikeren Anton Johannes Hejl har sat op efter det. Pauseland har indspillet i en villa i Risskov tær ved vandet, hvor de har stået meget tæt og på trods af instrumenter ulige klangstyrke har de formået at tage hensyn til hinandens instrumenter.Pladen og musikken er ikke af en slags, som man hører ofte. Bla. er der derfor grund til, at slå ørene ud og slappe af og lytte til deres behagelige univers. En plade med baggrundsmusik, der tåler at blive lyttet til.
Pauseland: www.pauseland.com
My Space: www.myspace.com/pauseland
One Mic: www.onemic.dk

Swingin' Nøddeknækker
Klassisk musik og jazz blandet sammen er ikke noget nyt. Heller ikke at jazzmusikere spiller klassisk musik, the jazzway. Bla. er Duke Ellingtons indspilning af Nøddeknækkeren blandt en af klassikerne, eller hvad med Pierre Dørge og Jungleorkestret der spiller Carl Nielsen?
For at holde fast i Tchaikovskys Nøddeknækkeren, så har The Classical Jazz Quartet haft den under lækker behandling. Det havde de egentlig allerede i 2001, hvor pladen blev udgivet af det lille selskb Vertical Jazz. Det var der ikke mange der opdagede, hvilket var en skam, som Kind of Blue Records nu får rettet op på. Sammen med en plade med musik af Bach er den nu udgivet herhjemme. The Classical Jazz Quartet består af Kenny Barron (piano), Stefon Harris (vibrafon og marimba), Ron Carter (bas) og Lewis Nash (trommer). Musikalsk ligger de tæt op ad The Modern Jazz Quartet, de fremstiller en swingende udagve af den klassiske musik, hvor der er en overhængende fare for, at man kan komme i godt humør.
Bach pladen kan man bla. høre to dele fra Brandenburg koncerten i henholdsvis latin og blues fremførelser og pladen afsluttes med endnu en kending; Air. Tidligere i år blev en plade med musik af Rachmaninov udgivet. Desværre har kvartetten ikke været aktiv siden de indspillede pladerne i starten af dette årtusinde. Men vi kan da være glade for, at pladerne endelig er tilgængelige herhjemme.

Danske jazzstjerner hylder Nordisk Film
Nikolaj Steen har produceret og arrangeret gamle danske filmmelodier på hyldestpladen Danske Filmhits, der er lavet i anledning af Nordisk Films 100 års jubilæum. Alle går rundt og forelsker sig, Jeg sætter min hat som jeg vil, Nattens sidste cigaret og Stilleleg for voksne er blandt de gamle slagere som vi kan få genhør med på pladen. Jacob Fischer (guitar), Mikkel Hess (trommer), Jacob Christoffersen (keyboards), Rune Olesen (percussion), Anders Christensen (bas) Nikolaj Schultz & Anders Gaardmand (sax og fløjte) og Peter Jensen & Jacob Munck (basun) er med i ensemblet der på flere numre suppleres med soli fra Hans Ulrik på sublim sax og mundharpe. Desuden er strygere fra DR's Underholdningsorkester med. Pladen er god mod traditionerne og træder næppe nogen over tæerne. Melodierne spilles lige ud af landevejen og er til at synge med på...og det gør en hel stribe nutidige danske filmstjerner iøvrigt også på pladen. Ligefra Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro til Sonja Richter og Charlotte Munck. Selvfølgelig er Nikolaj Steens søster Paprika også med, hun synger Glemmer du?

Katrine Madsen sammen med Barbara Hendricks
Så du Katrine Madsen under Copenhagen Jazz Festival? Synes du hun så gravid ud? Det var ikke helt forkert tænkt, hun fødte sit andet barn i midten af juli måned. Nu er hun klar igen. I slutningen af november er hun i Malmø og Göteborg, hvor hun medvirker ved to julekoncerter med bla. Rigmor Gustafsson, Barbara Hendricks og Jan Lundgren. Indenda fra d. 12. til d. 19. nov. er hun på tur i Sverige sammen med den gamle kumpan Svante Thuresson.
Katrine Madsen:
www.katrine-madsen.dk

Ingen kommentarer: