tirsdag, november 07, 2006

Mangfoldige stilarter
Jakob Davidsen dannede i 2005 Mangfoldighed og i februar 2006 gik han i studiet med det nimand store internationale band. Det er der kommet en meget original og spændende plade ud af.
Mangfoldighed består af englænderen og saxofonisten Iain Ballamy -kendt fra bla. Food, den svenske trompetist Staffan Svensson -kendt fra Entra og 1300 Oslo, violinisten John von Daler -kendt fra samarbejdet med Povl Dissing, Cellisten John Ehde -kendt som både koncertmester i Helsingborg Symfoniorkester og i projekter med bla. New Jungle Orchestra, trommeslageren Peter Danemo -kendt i jazzmiljøerne på begge sider af Sundet, bassisten Nils Davidsen -kendt for samarbejdet med bla. Tim Berne og til sidst kaplemesteren Jakob Davidsen, der står for kompositionerne, klaveret og div. keyboards.
Musikken er lige så sammensat som bandet. Jazz, klassisk, electronica, folkemusik og sågar en knivspids country er det blevet til. Jakob Davidsen kaster rigtigt mange bolde op i luften, og formår i samarbejde med de andre musikere at holde boldene flyvende, der smides også nogen ud til venstre, for senere at dukke op til højre. Davidsen mestrer den sjældne kunst at bevare overblikket i den meget komplicerede og sammensatte musik, der alligevel bevarer en form for tilgængelighed og åbner op for lytterens nysgerrighed.
Jakob Davidsen kan de kommende dage opleves med Mangfoldighed på Arne B i Svendborg, Copenhagen Jazzhouse og Dexter i Odense.
Jakob Davidsen: www.jakobdavidsen.dk

Hvis Kafka var en rapper der ikke rappede

Indkøb sammen med Osama uden skæg. En lille pige i rødt Pokemon tøj. Det sidste minut før det det sidste minut. Et altopslugende sort hul der ikke vil opsluge dig. To mennnesker der mødes på en kontorudstyrsmesse.
Velkommen til Aheadaheads univers, som du lukkes ind i på CD'en High status and continued success in the ongoing battle for power and prestige. Aheadahead består af Michael Lee Burgess der er fortæller og tekstforfatter og Henrik Sundh der har lavet musikken.
Burgess er amerikaner og har boet i Danmark siden 1998, hvor han bla. har været med til at introducere Poetry slam og The Wordshop, der er en sammensmeltning af oplæsning, performance, koncert og natklub med forfattere, historiefortællere, spoken word, rappere, musikere og DJ's. I 2001 udgav han novellesamlingen Ok, Here's the story.
Sundh er udover at være musiker og komponist, også instrumentsamler,med en svaghed for vintagesynths. Musikalsk har han udfoldet sig i timandsbandet Nowhereland, trioen Autofant og undergrundssuccesen Tys Tys.
På denne plade er Sundh ude i grænselandet, det er grimt og forvrænget men også støjende og tyst. Han understøtter Burgess vanvittige små historier, der på en gang minder om både en rapper (skarpheden) og en kafkask digter (den sammenkørte klaustrofobiske underfundighed).
Pladen er en unik spoken word plade, med forrygende tekster, der både udfordrer og underholder.
Aheadahead: www.myspace.com/aheadahead

Ingen kommentarer: