lørdag, december 16, 2006

Dansk musik fra svensk cirkusteaterforestilling
Køber man sin musik i Fona eller Bilka eller læser man om musik i Ekstra Bladet og Berlingske Tidende, er man sikker på at undgå en masse god musik. Læser man om musik på jazznyt.blogspot.com og køber sine plader i Kaffe og Vinyl i Skydebanegade i København er der en god chance for at man opdager Hannes Alliance.
Kvartetten anført af sangeren Hanne Raffnsøe har netop udsendt deres debutCD. Hannes Alliance er med i ny-cirkus kompagniet Royal Bones, der består af 6 cirkusartister, samt de fire musikere. Royal Bones har lige medvirket i forstillingen FUSK på Orion Teatern i Stockholm. Musikken til forestillingen kan høres på CD'en Valentin. Musikalsk befinder de sig i et skramlet dekadent kabaretagtigt univers, med gæld til Tom Waits. Raffnsøes mørke og intime stemme skiftevis synger og reciterer på dansk. Hannes Alliance er et overraskende bekendtskab, med deres nærmest minimalistiske arrangementer. Til tider minder de lidt om Marie Key Band, hvis Key vel at mærke befandt sig on the dark side.
Hannes Alliance består af Henriette Groth på klaver mm, Maja Romm på guitar og Johan Segerberg på kontrabas. Der arbejdes på at sætte forestillingen på i København i 2007.
Hannes Alliance: www.hannesalliance.dk
Royal Bones: www.royalbones.com

Dørge & Hænning
Pierre Dørge & New Jungle Orchestra spiller atter i år nytårskoncert på Copenhagen Jazzhouse. I år d. 29. december medbringer de Gitte Hænning som gæstevokalist. Desuden er multi-instrumentalisten Bent Clausen med i Junglen. Clausen har på det seneste turneret med Tom Waits i USA, og medvirker også på Waits seneste 3 dobbelte CD-opus.
Jungleorkestret: www.newjungleorchestra.com

Scofield og MMW til København

Medeski, Scofield, Martin & Wood hedder kvartetten som lige har udsendt pladen Out Louder. Det er John Scofield der atter er gået sammen med Medeski, Martin & Wood. Trioen medvirkede på Scofields A Go Go fra 1998, der af mange betragtes som en nyklassiker.
Ifølge Saudades Tourneen's site kommer kvartetten til København d. 10. juli 2007 -som jo er under Copenhagen Jazzfestival. Det fremgår ikke hvor koncerten foregår, udover at det er på Frederiksberg.
Medeski, Martin & Wood: www.mmw.net
John Scofield: www.johnscofield.com

1 kommentar:

Poul M - Aalborg sagde ...

Hej Niels

Tør man håbe på, at Jazznyt, nu hvor vi nærmer os årets afslutning, i lighed med andre væsentlige medier, kommer med et bud på årets bedste jazzudgivelser/-begivenheder?

mvh
Poul