fredag, november 09, 2007

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra: Jazz is like a banana (Steeplechase)

Indtages med det samme

Det er i år 25 år siden at pladedebuterede på Nils Winther's pladeselskab Steeplechase, de afbrød samarbejdet i 1987, men nu er det genoptaget med den nye CD Jazz is like a banana.
Det er en på alle måder klassisk Jungleorkesterplade, her er selvfølgelig en god dosis junglejazz, Ellington, Monk, Mingus og Coleman. Carl Nielsen er heller ikke glemt. Nummeret med den dobbelttydige titel A minor disturbance to Mr. Nielsen er en smuk lille symfoni. Men hvad mener Dørge, er det en mol forstyrrelse eller en mindre forstyrrelse? Dog ville Carl Nielsen nok have fundet den forstyrrende under alle omstændigheder.
Dørge har skrevet mellem 700-800 kompositioner til Jungleorkestret gennem årene, men der er alligevel blevet plads til en gammel kending. Tilo Akandita Brikama der var med på 1994-pladen Absurd Bird og på 1984-pladen Brikama, hvor den dog hed To Alhaji Bai Konte. Der er også inspiration fra afrikansk musik (feks. nummeret Taranaki) og asiatisk (feks. nummeret Tibetan dream) musik indarbejdet i musikken.
Pladen placerer sig stærkt i det efterhånden 19 plader store felt, som Pierre Dørge & New Jungle Orchestra har opbygget gennem årene. Der bydes både på det lyrisk smukke og bevægende. Det skøre og humoristiske. Det eksperimenterende og løsslupne.
Bonusinfo:
Titlen er inspireret af en sætning der stod på væggen i den københavnske jazzklub Vingården i 60'erne: "Jazz is like a banana - You eat it on the spot"
Pierre Dørge & New Jungle Orchestra: www.newjungleorchestra.com

Ingen kommentarer: