torsdag, november 29, 2007

Benjamin Trærup: Santa Teresa (LongLife Records/Pladekisten)

Optur med Benjamin Trærup

Han spiller saxofon og står i spidsen for en septet. Århusianske Benjamin Trærup debuterer med en plade der både er homogen og indbydende. Pladen skiller sig ud fra mængden i kraft af Anna Brønsteds vokal, der er en del af bandet og ikke en jazzsanger med en sekstet. Benjamin Trærup har fået placeret hende flot. Mens man så forelsker sig i hendes stemme, læner man sig tilbage og nyder Trærups lækre tenorsax der suppleres af veteranen Christian Vuust, der også spiller lidt klarinet og basklarinet. Martin Seier er med på piano og Rhodes (der benyttes flittigt), Søren Bigum på guitar (der får lov til flippe ud på nummeret Brumbassen), Thomas Sejthen på bas (der har en god organisk bund) og Morten Ærø på trommer (der specielt på nummeret Opturen viser sine fine evner).
Pladen er en gennembearbejdet og sammenhængende sag, med en fed tilbagelænet og intim stil, der er med til at overbevise os om, at der er grøde i det århusianske jazzmiljø...nu mangler de bare den permanente scene!
Bonusinfo:
Anna Brønsted er en del af Efterklang i liveudgaven, Hun synger ligeledes i Blood, Sweat, Drum 'n' Bass Big Band og har gruppen Our Broken Garden sammen med Lise Westzynthius.
My Space: www.myspace.com/benjamintrrup

Ingen kommentarer: