onsdag, november 07, 2007

Maggi Olin & Cennet Jönsson: Relay (Kopasetic)

Stafetmusik

Pianisten Maggi Olin er nok primært kendt herhjemme for sit samarbejde med Hans Ulrik og den amerikanske trompetist Ingrid Jensen. Hun udsendte for nylig pladen Eliavator med gruppen Eliavation, hvor Sofia Feuer synger og hvor stilen er ovre i den popjazzede afdeling.
På denne udgivelse samarbejder hun med saxofonisten Cennet Jönsson. Her har de lavet en musikalsk stafet (på engelsk relay), hvor den ene har brugt strukturer, melodi eller grooves fra den andens arbejde og så fremdeles. Udover de to komponister på deres respektive instrumenter er der syv musikere med på pladen; Fredrik Ljungkvist (sax/klarinet), Staffan Svensson (trompet), Magnus Broo (trompet), Thomas Kjelldén (french horn), Mats Rondin (cello), Mattias Welin (bas) og Peter Nilsson (trommer). Musikken er fyldig og bevæger sig mellem det eksperimenterende og fragmenterede til stramt styret melodik. Pladen er nutidig jazz med stort N og J og alligevel sniger der sig små elementer af klassisk musik og pop ind i musikken.
Pladen udgives på Cennet Jönssons pladeselskab Kopasetic, hvor han i de seneste år har skabt et råderum for ny svensk jazz.
Kopasetic: www.kopasetic.se

Ingen kommentarer: