fredag, november 09, 2007

Johannes Møllehave: Yndlingsdigte (Politikens Forlag) CD+DVD

Digte og jazz

Johannes Møllehave har udvalgt 12 yndligsdigte, som Maiken Ingvordsen har sat musik til på denne kombinerede CD/DVD som Politikens Forlag lige har udgivet. Benny Andersen, Halfdan Rasmussen, Thøger Larsen, Jens August Schade, Sophus Claussen, Tom Kristensen, Harald Bergstedt, Frank Jæger og Morten Nielsen er de udvalgte digtere.
Kombinationen af Møllehave og Ingvordsen virker næsten naturlig. Møllehave har står for formidling og udbredelse af dansk litteratur, han har altid formået at fange et stort publikum, feks. med de seneste års samtalebøger. Maiken Ingvordsen er jazzmusiker med et stort pophjerte, hvilket hun har bevist tidligere med pladerne This is now og Don't be cool. Begge bevæger de sig indenfor områder, der ikke har det største publikum; digte og jazz. Men ved netop at gribe fat i så enkle virkemidler som lækker popjazz tilsat en meget stærk formidler, er der lagt op til en succes der kan trække folk ind.
Møllehave har valgt meget forskellige digte, her er Thøger Larsens Septembernat, der er tilsat urbanjazz med doven trompet, eller Sophus Claussens erotiske digt I en frugthave, tilsat electrojazz og Frank Jægers Græs tilsat nordisk jazz.
Musikken er efterfølgende lagt ind under Møllehaves fortællen, og er med til at fremkalde eller forstærke de følelser digtene handler om.
CD'en ledsages af en DVD, hvor man kan følge tilblivelsen af pladen. Desuden kommenterer Møllehave hvert enkelt digt uden, at han leger fortolkerholger, men er istedet med til at fremme nysgerrigheden.
Bonusinfo:
Digte og musik, i særdeleshed jazz er ikke noget nyt. Inden for det sidste år er der udkommet CD'er med Klaus Rifbjerg der får musikalsk opbakning af Carsten Dahl. Peter Laugesen, der bakkes op af gruppen Consul Pepsi inkl. John Tchicai, og Claus Høxbroe og 1. th. Desuden har Jørgen Leth været på tur med Abdullah S.
Møllehave og Ingvordsen: www.yndlingsdigte.dk

Ingen kommentarer: