tirsdag, december 04, 2007

Bro og Løkkegaard fik den store check


Fredag d. 30. november overrakte Statens Kunstfonds tonekunstudvalg priser til den rytmiske musik, heriblandt to jazzudgivelser.
Niels Lyhne Løkkegaards Light airborne blev præmieret med velfortjente 50.000 kr. og begrundelsen: "Melodik klang komposition fra en særligt forstående. Inspirationerne er hentet fra det store jazzlandskab, men alt er udført med egen vilje og melodisk sans - og en dejlig stringent folkelig tone iklædt en lille troldsplint i øjet. Og så spiller de så englene synger og beder om mere jazz."
Jakob Bros Pearl river blev ligeledes belønnet med ligeså velfortjente 50.000 kr. og denne begrundelse: "Jacob Bro har fat i den lange ende. Den rigtigt lange. Hans originale harmonik og hans blanding af akustisk og elektrisk er enestående. Pearl River er bare endnu et fremragende nedslag på hans talents umættelige rejse."
-Kunststyrelsen ved dog ikke, som det ses i begrundelsen at han hedder Jakob, men det kunne jo være at de skulle få fat i pladen, nu de har præmieret den :-)


Jazz i Helsingborg
På Dunkers kulturhus i Helsingborg er det en dansker der sammensætter en del af musikprogrammet. Niels Christensen der tidligere bla. har været chef for musikken på Montmartre og idag sørger for Frederiksbergs del i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.
På programmet i Helsingborg er den første, Silvana Malta d. 7. februar.
Herefter kommer Chris Potter Underground d. 21. februar, der for nylig udfordrede Politikens anmelder Boris Rabinowitsch's ører (de spillede højt) så meget under deres koncert på Jazzhouse, at han gav dem en dårlig anmeldelse. Pladeaktuelle Lelo Nika er på scenen d. 6. marts.
D. 3. april er det kvartetten NutTree Quartet der kommer. Den består af Adam Nussbaum på trommer, John Abercrombie på guitar, Gary Versace på Hammond og Jerry Bergonzi på tenorsax.
Koncertrækken sluttes af med Richard Bona d. 19. april. Han spiller iøvrigt dagen før på det kgl. Teaters gamle scene i København.
www.dunkerskulturhus.se


Chris Minh Doky på DK-tur
Minh er på tur i Danmark islutningen af februar og i starten af marts med bandet Nomad Diaries All Stars 2008, der uden tvivl er Minh's mest funky set up ever...!
Var du på Christiansborgs Ridebane i sommeren 1985 for at opleve David Sanborn? Så husker du uden tvivl guitaristen Hiram Bullock, der spillede den ondeste funkspade der hidtil var hørt i Kbh. Minh har inkluderet ham i bandet, der også har Ricky Peterson med på keyboards. Peterson er bla. kendt for at være bandleader i John Mayers band. Den sidste er trommeslageren Keith Carlock, der har vundet magasinet Modern Drummers vælgerafstemninger de sidste 3 år. Han er bla. fast mand hos Sting og Steely Dan.
Minh spiller bla. på Godset i Kolding d. 27. februar og Vega d. 5. marts.
På Youtube linket er der et interview fra maj lavet af det engelske jazzmagasin Jazzwise
Chris Minh Doky: www.doky.com
Youtube: www.youtube.com/watch?v=vbfRp-t3cpg

Ingen kommentarer: