torsdag, december 06, 2007

Riel er nr. 1 i Japan


Den netop udgivne CD med Alex Riel Trio på Cowbell Records, The High and the mighty er også udgivet i Japan, hvor den er strøget ind som nr. 1 på den japanske HMV's netshops jazzbestsellerliste, med Miles Davis som nr. 2 og E.S.T. som nr. 3.
www.hmv.co.jp/bestsellers/1_800/

Ny trio CD med Pat Metheny
I slutningen af januar, næste år kommer der en ny trioplade med guitaristen Pat Metheny. Pladen hedder Day trip og det er trommeslageren Antonio Sanchez, der for nylig spillede i Danmark sammen med Søren Møller og Morten Ramsbøl og bassisten Christian McBride der bakker stjernespadeartisten op.
Pat Metheny: www.patmetheny.com

Audiofil vinyl
Blue Notes klassiske indspilninger fra specielt 60'erne har været genstand for mange genudgivelser i diverse afskygninger. Senest er mange af pladerne feks. genudsendt i serien The Rudy van Gelder Edition på CD, hvor det er teknikeren RVG der har stået remastering.
Nu kommer nok de vildeste genudgivelser. Firmaet Music Matters! genudsender en stribe plader fra Blue Notes klassiske bagkatalog, men nu i en vinyludgave der skal køre på 45 omdrejninger i minuttet og dermed giver en bedre lyd. Grundet den større hastighed end de vanlige 33 omdrejninger i minuttet bliver pladerne nu til dobbelte vinyler.
Blandt de udvalgte plader er Art Blakey's Big beat, Horace Parlan's Speakin' my piece, Kenny Drew's Undercurrent og Lou Donaldson's LD+3, der udgives i december. Herefter følger en lang række og der er allerede planlagt udgivelser ind i 2009.
Firmaet har fået fingrene i de originale bånd og har som følge deraf haft mulighed for at lave den bedst mulige lyd. Prisen er $ 49.95.
Music Matters!: www.musicmattersjazz.com

Grammis til jazzen

I Sverige hedder deres Music Awards Grammis og de uddeles d. 10. december. Her skeler man ikke til genre, som i Danmark, men overrækker også priser til klassisk, hårdrock, schlager, hip hop og ikke mindst jazz ved samme fest som poppen får sine priser.
Der er nomineret 10 plader, der indeholder en spritny udgivelse som E.S.T.'s Live in Hamburg, men der er også plads til Alice Babs pladen Illusion med ikke tidligere udgivne indspilninger fra 1966 med Jan Johansson og Georg Riedel. Resten af de nominerede plader er: Adåker-Milder-Stenson-Danielsson-Öström: Miles by five, Bitter Funeral Beer Band with Don Cherry & K. Sridhar: Live in Frankfurt 82, Jan Lundgren: Magnum mysterium, Josef och Erika: Small small small small songs, Lina Nyberg & Magnus Lindgren: Brasil big bom, Nils Berg: Sailors fighting in the dance hall, Nils Landgren Funk Unit: Licence to funk og Rigmor Gustafsson: Alone with you.
www.grammis.se

Ingen kommentarer: