tirsdag, marts 04, 2008

Mads la Cour: á la Cour (Stunt)

Mads la Cour sammen med Håvard Wiik

Da Mads la Cour sidste år modtog DR P2's jazzpris ved Danish Music Awards var det en overraskelse af de gode. La Cour havde indtil da gjort mest væsen af sig på Fyn og i Tyskland. Men han havde vikarieret nogle gange i DR Big Band. Det havde DR lagt så meget mærke til, at han skulle præmieres.
Mads la Cour har sammensat et nyt orkester til denne indspilning. Den norske pianist Håvard Wiik, der bla. er kendt fra freejazzgruppen Atomic og i det hele taget har markeret sig en del på den norske jazzscene, trommeslageren Kresten Osgood, som her er tilbage på jazzlandevejen, la Cour's makker fra gruppen Quartz bassisten Andreas Lang og den tyske saxofonist Philipp Gropper, der også spiller med Lang i den dansk-tyske gruppe FUSK.
La Cour har valgt flygelhornet som primærinstrument på pladen. Den pæne forfader til trompeten, men la Cour er ikke en "pæn dreng". For det første er musikken ikke af den let tilgængelige slags og for det andet gør han ikke det mest indlysende; at sælge sig selv som musiker. La Cour vil mere end det, den her plade er der mere fokus på hans kompositoriske evner og kapelmesterrollen. Han har heldigvis evnerne til at gå ind i de to roller. Han giver plads til de fire medspillere. Håvard Wiik på klaveret og Andreas Lang på bassen spiller sig flere gange helt ud.
Bonusinfo
Mads la Cour er på miniturné i Danmark i slutningen af september med musikerne fra pladen.
My Space: www.myspace.com/madslacour

Ingen kommentarer: