onsdag, marts 19, 2008

Kwella Quartet feat. Jesper Løvdal: Closer (Longlife/Pladekisten)

Nutidig jazz med integritet
Guitaristen Jens Chr. Kwella har samlet nogle rutinerede jazzmusikere til at udføre den krævende musik, som han har skrevet til den aktuelle plade Closer. Jesper Løvdal på sax, Torben Bjørnskov på bas og Janus Templeton på trommer.
Musikalsk er det akustisk fusionsjazz, hvor man kommer til at tænke på John Scofields samarbejde med saxofonisten Joe Lovano i slutfirserne og starthalvfemserne. Kwella har en anden lyd på guitaren end Scofield, den er mere tight. På et nummer som Sandros tune trykker Kwella den af på bogstavligste vis, med lange toner, der sender en tilbage i 70'ernes jazzrock, hvis det ikke lige var fordi at han havde besluttet at der skulle smides nogle balkanrytmer i gryden. På sin vis kunne man frygte at pladen blev mere uhomogen end det er tilfældet. Kwella er en de bredest funderede danske jazzguitarister, der både kan spille med Sigurd Barrett, Blood Sweat Drum 'n Bass Big Band, i vokal/guitar duoen Mach/Kwella og sigøjner/trad. jazz i The Dixieland Gipsy Band.
Jesper Løvdal er med rette fremhævet i bandnavnet. Der hviler en ro og afklarethed over hans spil, og som hos Lovano er der kærlige nik til fortidens Rollins og Coltrane, men Løvdal har også som Lovano personlighed og originalitet.
Dette er nutidig akustisk jazz med integritet og stor musikalitet. Jens Chr. Kwella: www.kwella.dk

1 kommentar:

Deborah sagde ...

Kunne I ikke få gjort noget ved jeres feed. Jeg har nu forsøgt at tilføje det flere gange, så jeg kan følge med, men det virker ikke.