onsdag, juni 04, 2008

Kaya Brüel: The love list (Stunt)

Fra Waits til Brüel

At lave en hel CD på grund af to numre er nok for mig. Hvor tit er det lige at Tom Waits skriver to sange med en bestemt dansk sangerinde i tankerne... - yes I know, det er sket før, men det var altså i 70'erne og Mathilde (fra Lasse og ...) fik jo ikke selv lov til at synge Walzing Matilda. Nu gælder det Kaya Brüel, der var med i forestillingen Woycek, som Waits skrev musikken til og han skrev de to numre Lullaby og A good man is hard to find med netop Brüel i tankerne. De to sange er intet mindre end fantastiske, og det viser sig heldigvis at Kaya Brüel i fortolkerens rolle, med rette kan indtage en plads i rækken af gode danske jazzsangerinder. På akkompagnatørpladsen finder vi pianisten Jacob Christoffersen, der før (hos bla. Benni Chawez og Malene Mortensen) har vist sine evner som den nok bedste herhjemme til at dække jazzvokalen allerbedst op. Det fungerer flot endnu en gang.
Men som en bonus oveni dette kan Kaya Brüel også selv skrive sange, hun har skrevet 7 af pladens 11 numre og de falder ikke ved siden af de andre sange, der udover Waits kompositionerne, er My Funny Valentine og You go to my head.
Kaya Brüel er med denne plade rykket ind i den danske jazzvokalsuperliga, hvor hun må kæmpe om toppladserne med Caroline Henderson, Sinne Eeg og Cæcilie Norby. Pudsigt nok er det iøvrigt en svenske sangerinde, Rigmor Gustafsson som jeg kommer til at tænke på, når jeg hører Brüel og det er et kæmpeplus i min notesbog. Lyt feks. til hendes egen Feminine Wiles, hvor Claus Waidtløw supplerer med en lækker saxsolo.
Bonusinfo:
Kaya Brüel spiller på Islands Bryggens Kulturhus d. 10. juli kl. 20, som en del af Copenhagen Jazzfestival.
Kaya Brüel: www.kayabruel.dk
My Space: www.myspace.com/kayabruel

Ingen kommentarer: