tirsdag, januar 11, 2011

Acoustic Sense: Absorption (Gateway)

Det giver mening
Akustisk guitar, cello, kontrabas og percusssion er besætningen i guitaristen John Sunds gruppe Acoustic Sense der har eksisteret siden 2001. De udgav i 2003 pladen New Gems der blev nomineret som årets plade ved Danish World Awards.
Hvad er det der gør at Acoustic Sense er værd at høre på? Nysgerrigheden vækkes hurtigt. Jeg kan f.eks. ikke umiddelbart sætte en genrebetegnelse på musikken. John Ehdes cello er i en så fremtrædende rolle, at den giver mindelser om en strygerkvartet. Ayi Solomons percussion, der er farverig og afvekslende trækker det i retning af world, mens John Sund på den akustiske guitar er et sted mellem spansk inspireret musik og jazz. Morten Lundsby er den groovy og swingende base der samler kvartetten.
John Ehde på cello indtager i mine ører og bevidsthed en fremtrædende rolle. Den klasssisk uddannede cellist, der i jazzkredse kendes fra samarbejdet med Pierre Dørge og i de seneste år med Jakob Davidsen Mangfoldighed, har i Acoustic Sense en markant plads. Sammen med John Sunds virtuose guitarspil er han med til, at skabe et rigt facetteret musikalsk landskab på en anbefalelsesværdig og original plade.
John Sund: johnsund.dk
Acoustic Sense: acousticsense.com

Ingen kommentarer: