mandag, januar 10, 2011

Silje Holtan: Unlimited colours (Gateway) >> Parsley Music: Faster than stain (Calibrated)

Potentielt svært 
Singer-songwriterpop spillet af rigtige musikere med et stænk af jazz er en svær kunst. Jeg har fået to plader der er forskellige af herkomst - men alligevel ret ens.
Silje Holtan er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg. Her lavede hun to 12-taller i sommers for pladen og en præsentationskoncert. Det tekniske har hun fuldstændigt styr på. Hun synger tilmed også godt. Tydeligheden og styringen af stemmen er med til at skabe fundamentet for, at hun kan kaste sig ud i en genre, der har et stort publikum. Men hvor der også er en hård kamp om publikums gunst. Hun bevæger sig i samme musikalske univers som Katie Melua. Rolige ballader med en svag duft af country. Holtan's melodier har en tendens til, at blive noget anonyme. Som et lille kuriosum kan nævnes at trommeslageren er Casper Mikkelsen fra Magnus Fra Gaarden - uden sammenligninger i øvrigt.


Parsley Music er sangerinden Cecilie Svendsens projekt. Hun er uddannet på London School of Music og er hjemme i Danmark igen efter 11 år i den engelske hovedstad. Cecilie Svendsen bevæger sig i roligt tempo med inspiration fra både Norah Jones og Tom Waits. Hun suppleres på flere numre af sangeren Nicolai Elsberg, der med sin dybe røst både er en modsætning og fin partner. Der er ikke tvivl om at Cecilie har arbejdet meget med musikken, at den betyder meget. Der er også nogle ordrige tekster, der fremstår personlige og gennemtænkte.
For både Silje og Cecilie bliver det ikke svært at finde en plads på dagens musikscene - den er nemlig stor og der er altid plads til en til, der kan synge. De er begge dygtige og har personlighed. Men konkurrencen er også ubarmhjertigt hård. Der er for lidt der stikker ud i deres musik og gør at de ikke glemmes lidt for hurtigt.
Silje Holtan: siljeholtan.dk
Parsley Music: myspace.com/ceciliesvendsen

Ingen kommentarer: