torsdag, januar 06, 2011

KortJazzNyt uge 1 2011

Bor man i Svendborg eller deromkring ser jazzforåret 2011 særdeles spændende ud. Svendborgs jazzklub Giant Steps holder til på Arne B. Her præsenterer de frem til sommerferien bla. turnéstarten med August Rosenbaum og holdet fra Beholder-pladen; Jakob Bro og Thomas Morgan + Peter Danemo. Der er flere af den slags godbidder på programmet. Kran med den polske saxofonist Tomas Licak og danske Richard Andersson. Den i Frankrig bosatte violinist Line Kruse kommer med danske musikere; Henrik Gunde, Joans Johansen og Thomas Ovesen. Simon Spang Hanssen kommer i selskab med det nimand store Alisio Ensemble. Sangerinderne Cathrine Legardh og Mette Juul kommer hver især med stjernebesætninger. Mens Thomas Clausen Sxtet og Astro Buddah Agogo sender hjerte og fødder nogle hilsner.
Se hele programmet på www.giantsteps.dk

Den hotteste svenske jazzplade lige nu er uopdrivelig. Goran Kajfes dobbelt-album i smagfuld indpakning X/Y udkom kun i 500 eksemplarer. De er væk på trods af prisen på 390 svenske kroner. Noget som helt sikkert har hjulpet på det er, at pladen er at finde på flere svenske års-bedste lister og desuden er nomineret til en svensk Grammis. Pladen har ikke været tilgængelig som download.
Noget tyder dog på, at pladen snart udkommer i en almindelig udgave.
myspace.com/gorankajfes

Benjamin Koppel og Kenny Werner er på turné fra 27. til 30. januar. Her besøger de Gourmet Garagen i Århus, Dexter i Odense og til sidst to dage på Jazzhus Montmartre.
cowbellmusic.dk

Stefan Pasborg er udvalgt til at være Artist in Residence 2011 på Copenhagen Jazzhouse. Det betyder at han skal spille flere gange på Jazzhouse i løbet af året. Det bliver i vidt forskellige besætninger og stilarter at han udfolder sig. Stravinsky, Booker T & The MG's, Ornette Coleman, Per Nørgaard og King Crimson er bla. noget af det han vil spille.
Det kan man læse om i det nyeste nummer af Jazzhouse Magasinet, hvor en anden trommeslager Laust Sonne i øvrigt er på forsiden.
issuu.com/jazzhouse/docs/jhm3_a3_issuu

All About Jazz's danske skribent Jakob Bækgaard har offentliggjort sin liste med årets bedste danske jazzplader. Af hans 10 udvalgte plader finder man 6 gengangere fra denne blogs årsliste – han har god smag, ham Bækgaard.
www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=38379

To studerende fra CBS, København er ved at lave en undersøgelse af jazzelskere og deres koncert- og pladevaner. Du kan deltage her www.surveymonkey.com/s/YBVY3H2

Den amerikanske sanger Kurt Elling er tilbage hos Klüvers Big Band. For tredje gang tager Grammy-vinderen på turné sammen med big bandet. Repertoiret består af udvalgte numre fra Kurt Ellings mange cd'er i arrangementer skrevet specielt til Klüvers Big Band. Turnéen starter i Helsingør d. 25. januar og slutter i Århus d. 1. februar. Undervejs kommer de også forbi Trollhättan, Stockholm, Oslo og København.
www.kluversbigband.dk/koncert-kalender-laes-mere.php?id=314

Ingen kommentarer: