torsdag, juni 21, 2012

Meschiya Lake & The Little Big Horns: Lucky devil (eget selskab)

Tønder Festivalen har gjort lidt af et scoop ved at hyre New Orleans-sangerinden Meschiya Lake til årets festival. Hun er sandsynligvis ikke svær at få fat i og koster nok heller ikke en formue. Scoopet består i, at det er suverænt godt fundet af festivalen. Hun synger tudsegammel New Orleans-jazz med hjælp fra Little Big Horns. Med hendes store markante tatoveringer på overkroppen og i ansigtet signalerer hun i den grad noget andet end at skulle synge gammel jazz.
Det er ikke en støvet museumsgenstand, selv om lyden har fået en 20'er overhaling, hvor der kun mangler lakpladens knitren. The Little Big Horns er besat med sousaphone, trombone, cornet, guitar og percussion og har gæster undervejs på vaskebrædt, sax, violin og piano. De skaber en god ramme om Meschiya Lake's charmerende og stemningsmættede stemme. Om man vil danse lindyhop eller drukne kærestesorgerne i whisky er op til den enkelte.
Meschiya Lake & The Little Big Horns gør os opmærksomme på, at den helt gamle jazz fortsat kan behandles med friskt og nutidigt nærvær. Det er egentlig pudsigt at det er Tønder Folkfestival der har sommerens bedste bud på antik jazz på programmet og ikke en af festivalerne i Silkeborg, Århus eller København.
Bonusinfo:
De spiller alle tre dage 24.-26. august på Tønder Festivalen
meschiya.com

Ingen kommentarer: