onsdag, juni 06, 2012

KortJazzNyt uge 23 2012

I den kommende weekend er der moderne jazz festival i Køge. Den nye festival Modern Jazz Days kører fra d. 8. juni til d. 10. juni. Det meget flotte og ambitiøse program byder bla. på: Christian Sands/Jonathan Bremer/Alex Riel, Gerard Presencer w. Jesper Løvdal Kvintet, Mads la Cour Im Beruf, Emil De Waal + Spejderrobot, Thomas Frylands Small Circles, Trio Gordon, Pasborg’s Odessa 5, Sam Yahel w. Kresten Osgood & Jesper Løvdal, Bentzon Brotherhood, Interfoam, WonderBrazz, Benni Chawes, Magnus Hjorth Trio og mange flere.
Alle koncerter er gratis: modernjazzdays.com 

Trommeslageren og kapelmesteren Casper Mikkelsen står i spidsen for projektet Audiograf, der med deres næste forestilling INTER:ESSENS blander musik, lydkollage og filmkunst. Med det gennemgående tema Mennesket og Havet giver forestillingen et stemningsmættet portræt af forholdet mellem menneske og natur i kystnære samfund gennem tiderne. De musikalske referencer spænder vidt og leder tankerne hen på både Pink Floyd, Miles Davis og Simon & Garfunkel m.fl. Det visuelle show, som vises på et kæmpe filmlærred bag orkesteret, blander historiske filmklip med nye videooptagelser og danner en stemningsfuld baggrund til musikken – som en omvendt biograf.
Der er en premiere på forestillingen i forbindelse med Vadehavsfestivalen, hvor den bliver opført 14 gange og efterfølgende tager den på landsturné.
I det otte mand store orkester finder man bla. Mikkelsens gamle kolleger Lars Bech Pilgaard og Henrik Pultz Melbye fra Magnus Fra Gaarden.
audiograf.dk

Det er tredje gang at Jazzhus Montmartre præsenterer et jazzfestival-program der kan tage pusten fra de fleste. Der er tre-trins raketten med pianisten Mulgrew Miller, der over tre aftener går fra at være duo sammen med Jesper Lundgaard over trio til at være kvartet med den engelske trompetist Gerard Presencer. Carsten Dahl spiller duokoncert sammen med den gamle NHØP-kompagnon, guitaristen Phillip Catherine. Den engelske pianist får også tre aftener i forskellige settings, bla. med sangerinden Diana Torto, der tilbage i marts lagde Montmartre ned.
Jeg kan ikke lade være med at fremhæve projektet This is where we live. Det er Bo Stief Group sammen med sangerinden Sissel Vera Pettersen. De tre sidste musikere i det projekt er Fredrik Lundin, Lisbeth Diers og Olivier Antunes. Trofaste læsere af denne blog vil vide, at alle fem musikere er nogle der er rost ofte her på bloggen. Det bliver spændende at følge, hvad det udvikler sig til.
På nattejam-holdet er Niclas Bardeleben (trommer) og Jonathan Bremer (bas) igen i spidsen. Men denne gang er det sammen med den amerikanske pianist David Bryant. Ham hørte jeg i New York sidste efterår og han imponerede i den grad.
jazzhusmontmartre.dk

Pianisten Magnus Hjorth har lavet en kommenteret playliste til streaming-tjenesten WIMP: http://blogg.wimp.dk/2012/06/01/playliste-magnus-hjorth-trio/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=playliste-magnus-hjorth-trio

DR Big Band er rykket ind i nutiden og spiller d. 18. og 19. januar 2013 i Studie 2, Koncerthuset med en af nutidens allermest roste big band-ledere James Argue Darcy. Han bragede for et par siden igennem med albummet Secret society.


Gratis download af nummer fra det kommende Jakob Bro album: http://soundcloud.com/thomasknak/sets/bro-knak-2cd-and-3-vinyl/

Ingen kommentarer: