onsdag, juni 06, 2012

Monkeybar: Dear You (Parallell)

Det er efterhånden blevet til en del anmeldelser af plader fra det norske selskab Parallell her på bloggen. Der er aldrig kommet nogle kedeligt forudsigelige plader fra dem. Nu er to af hovedkræfterne fra selskabet, Steinar Nickelsen og Erik Nylander gået sammen om duoen Monkeybar. Hvis det er muligt at forestille sig Hess is More uden discotendenser, så kommer man ret tæt på lyden af Monkeybar.
Steinar Nickelsen - der er en haj på hammond (lyt feks. til pladerne med Excess Luggage Heart) spiller på alverdens tangentinstrumenter og synger desuden i duoen. Trommeslageren Erik Nylander lavede for et par år siden under eget navn en noiseplade. De spiller også sammen i bandet Peloton, der har en meget ukonventionel tilgang til jazzen. 


Med denne plade placerer de sig i lunt i feltet af norske jazzmusikere, der flirter med electronica. Det er blevet til en blanding af old school lydende keyboards, akustiske trommer og alverdens effekter.
Gruppen blev inspireret af, at Lars von Trier brugte Händels Lascia Ch'io Pianga i filmen Antichrist. De giver kompositionen en kitschet overhaling, der bringer mindelser om den franske moog-legende Jean Jacques Perrey. Det er pladens eneste nummer som de ikke selv har skrevet. Det er blevet til en underholdende plade, der med min afsporede glæde ved håndspillet og skæv semi-elektronisk musik både er morsom og delvist alvorlig.
monkeybar.no

Ingen kommentarer: