onsdag, juni 06, 2012

Mette Juul: Moon on my shoulder (Calibrated)

Det er to år siden at hun debuterede med det fine album Coming in from the dark. Den var en positiv overraskelse og giver nogle forventninger til toeren. Dem indfrier hun særdeles flot! Hun holder fast i den mere afdæmpede del af vokaljazzen, hvor hun med lige dele inspiration fra standardjazz og singer-songwriter universet har fundet et personligt udtryk. Det kan høres at hun har arbejdet udtrykket siden den sidste plade. Det har givet et mere forfinet og homogent aftryk på musikken. Det er der flere grunde til. En af de væsentligste er, at hun har allieret sig med den empatiske akkompagnatør og pianist Nikolaj Hess (Caroline Henderson, Etta Cameron etc.). Det kunne være nok. Men Mette Juul har også den amerikanske stjernetrompetist Ambrose Akinmusire med som gæst på pladen. Det giver pladen endnu et nøk opad.

Materialet på pladen er yderst delikat valgt. Feks. Kenny Wheelers smukke For Jan, der selvfølgelig inkluderer en trompetsolo fra Akinmusire. Pladen indledes med Lyle Lowett's Moon on my shoulder for at blive efterfulgt af Joni Mitchell's Be cool. Juul har også et par stykker med som hun selv har skrevet. Hendes fortolkning af Oscar Brown Jr's Hum Drum Blues bør ryge direkte ind på P8 Jazz's morgenplayliste. 
Akinmusire's og Juul's samspil udløser en lille musikalsk knaldperle. Når det så komplementeres af Hess ved pianoet med Morten Lund på trommer og Lars Danielsson på bas giver det en plade, der placerer sig i toppen af den danske vokaljazz.
www.mette-juul.com

Ingen kommentarer: