mandag, oktober 22, 2012

Hjælp ny radiostation på vej


Radiosyndikatet er en ny form for foreningsradio som starter op i 2013. For ikke at gå bankeråt personligt forsøger foreningen, at samle penge ind via crowdfunding, som er med til at sikre radioens levetid og startomkostninger.
Radio Syndikatet kommer til at tilbyde specialproducerede programmer, som hovedsageligt henvender sig til et niche publikum. Det kan eksempelvis være et ugentligt program om Italo Disco eller Hip Hop, eller et månedligt program om relationen mellem Jazz og Hip Hop.
Radio Syndikatet er en Internet radio og kan således høres fra enhver computer, derudover vil det være muligt at streame alle programmerne "on-demand", hvilket ganske enkelt betyder man kan lytte til de enkelte programmer når man vil og hvor man vil.
Radio Syndikatet har derudover indgået aftaler med KODA og Gramex, for at sikre at de kan blive ved med at spille præcis den musik de vil, når de vil.

Jazzhatten dækker over Radio Syndikatets jazzflade. Jazzhatten bliver bestyret af Mikkel Schrøder Dysted aka. Mister Flying Hips, som er mangeårig jazzfan og samler. Der vil dog ofte være gæster, musikere og andre dedikerede jazzfolk i studiet. Fladen bliver indtil videre inddelt således:

Den klassiske jazzhat
En ugentlig udsendelse med den klassiske opstilling. Her bliver der spillet alt fra klassisk bebop til den hårde avantgarde. Og der bliver plads til at gå i dybden imellem musikken. En god suppe af nyt og gammelt i jazzens verden.

Undergrundens jazzhat
Et program hver anden uge om den danske undergrund. Her vil fokus blive sat på de små undergrundsselskaber, fra Barefoot til Cowbell, der leverer et spændende og ikke mindst vigtigt vækstlag, på den danske jazzscene. Hvad rør sig, hvem er med og er det fedt? Her vil der være gæster indbudt fra de pågældende selskaber, så vi kan komme i dybden og ikke mindst blive rørt.

Den sindssygt høje jazzhat
Et månedligt program hvor vi tager fat i de absolutte hovedværker i jazzhistorien. Det kan være alt fra et drumbreak, over en guitarlyd, til et mesterplade som ”Kind of Blue”. Her vil vi belyse og bevise hvad månedens spotlight har betydet i musikhistorien og hvorfor den er så åndssvagt fed. Her vil der udover Mikkel, være en musikhistoriker og en studietekniker/musiker med i studiet, til at belyse dens betydning og dens tricks.

Du kan læse mere om Radiosyndikatet på deres hjemmeside: radiosyndikatet.dk

Du kan støtte initiativet økonomisk her: indiegogo.com/RadioSyndikat

Ingen kommentarer: