mandag, oktober 08, 2012

Sinne Eeg: The Beauty of Sadness (Sinne Music/VME)


Radiounderholdningsorkestret der her kaldes Danish National Chamber Orchestra er med på Sinne Eegs femte plade i eget navn. Jacob Christoffersen sidder ved pianoet som han efterhånden har gjort i nogle år hos Sinne Eeg. Sammen med bassisten Morten Ramsbøl står han for det trygge og velkendte mens trommeslageren og stjernen Peter Erskine er med som special guest. Uden at ville fornærme nogen, havde det for min skyld ikke gjort noget at det var Morten Lund der sad ved trommerne.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at Sinne Eegs stemme og musikalitet der er pladens store attraktion. Hun synger uafrysteligt smukt! Et godt eksempel er duetten mellem Sinne og Marc Bernstein på basklarinet på I have the feeling I have been before. Der er en dybde, en varme og en indfølelighed i stemmen der sætter sig i hjertet. Sinne Eeg styrer uden om kendte jazzstandards og har i stedet fem af sine egne numre på repertoiret. Hun vender bla. tilbage til titelnummeret fra 2007-albummet Waiting for dawn

Hun har taget to popnumre med på pladen. Lennon/McCartney's Strawberry Fields forever og U2's With or without you. Der er stor forskel på hvordan de er landet. Strawberry Fields forever har Sinne Eeg et helt særligt tag på. Hun går ind i melodien og får en ny, medrivende og personlig version ud af den. Så absolut et af pladens højdepunkter. With or without you er slet ikke i samme klasse. Det er muligvis fordi den oprindelige melodi slet ikke åbner op for den slags muligheder. Hun besætter ikke nummeret og gør den til sin. Det bliver til en rimeligt ordinær version. En version der ikke passer til resten af pladens høje kunstneriske niveau.

The Beauty of sadness fortjener en god færd. Sinne Eeg har imponeret siden Waiting for dawn og frem. Denne gang er hun mere afklaret end nogensinde. Hendes stemmepragt er i særklasse og med lidt held kunne hun godt få et internationalt gennembrud med dette album. Kvaliteten er der i hvert fald. 

Ingen kommentarer: