onsdag, september 17, 2014

Jazz Five: Belleville Street (Jazz Five)

Den gode udvikling som Jazz Five har undergået gennem årene ser ikke ud til at stoppe. På dette album er de rykket til New Orleans, hvor de har indspillet albummet Belleville Street i studiet Word of Mouth Studios, der meget passende ligger på Belleville Street. Det virker mere end naturligt at de har indspillet pladen i New Orleans. Det er byen, hvor Jazz Five henter deres musikalske inspiration. 

De har udnyttet muligheden for at hente nogle lokale musikere ind som gæster på albummet. Heriblandt trombonespilleren Michael Watson, som Jazz Five-saxofonisten Johan Bylling Lang også havde med på sit soloalbum, der kom tidligere i år. Sammen med trompetisten Kevin Louis og Jazz Five’s anden saxofonist Jeppe Zacho får de en fuld blæsersektion, som udnyttes fuldt ud på hele albummet, der er indspillet live i studiet. Materialet er primært hentet i New Orleans’ sumpede, funkede og jazzede musik, der både dyrkes i kirken, til second line, på alle spillestederne og selvfølgelig til mardi gras. Gode numre som Lttle Liza Jane Blue Monday og It’s all over now bliver spillet med en energi og et drive der er N’awlins værdig.

Albummet Belleville Street er en flot status og et godt dokument for Jazz Five. De swinger i bedste form. Pianisten Esben Hillig tager stikket hjem flere gange, med pianosoloer af den slags der falder ud over scenekanten og kravler ind i lytterens medswingende krop. Bassisten Jonas Starcke der også synger med charme, selvtillid og lækker stemme, giver Jazz Five det sidste touch, der er med til understrege den gode stemning.

Ingen kommentarer: