torsdag, september 18, 2014

Torben Snekkestad & Barry Guy: Slip slide and collide (Maya Recordings)

Sydlige Utsira - smag lige på ordet. Får du så også lyst til at sige Doggerbanken eller Tyskebugt? Det er nogle af klassikerne fra radioens Farvandsudsigten. For yngre læsere af denne blog, skal det lige tilføjes at Danmarks Radio kunne fylde P3-sendefladen ud med de mest besynderlige ting i "gamle" dage. News in English efter Radioavisen kl. 7.30. Om sommeren for tyskerne ude ved Vesterhavet var der Nachrichten in deutsch og så altså Farvandsudsigten en gang i mellem. 

Jeg ved ikke om den herboende nordmand Torben Snekkestad egentlig er klar over, at mange danskere over fyrre år, har hørt om Utsira før - uden egentlig at vide, hvad det er. Utsira er titlen på åbningsnummeret på den duoplade som saxofonisten Torben Snekkestad har lavet sammen med den britiske bassist Barry Guy. Den blev indspillet i 2011 over et par dage i Sundkirken i København. Musikken er improviseret musik fra to af den europæiske improscenes fineste folk. 

Barry Guy’s hustru May Homburger betegner i pladens liner notes musikken som når jordens tektoniske plader flytter sig og støder sammen. Det sker nogle gange langsomt, andre gange med en stor energiudladning til følge. Hvorom alting er, så har jordens form ændret sig nede i dybet. Snekkestads saxofon og Guy’s kontrabas kolliderer ligeledes nede i dybet og får det evige øjeblik til konstant at ændre sig.

Ingen kommentarer: