søndag, august 23, 2015

Mads la Cour’s Almugi: Quartet (WhyPlayJazz) >> Mads la Cour’s Almugi: Duo (WhyPlayJazz)

Ved at vende tilbage opstår der noget nyt. DR Big Band trompetisten Mads la Cour er atter sammen med trommeslageren Kasper Tom og bassisten Andreas Lang - som han spillede sammen med i bandet Quartz, helt tilbage i 2006. La Cour udgav herefter et par kritikerroste albums, hvor han var sammen med andre musikere. Med det nye udspil får han åbnet op for et nyt kapitel i karrieren. Der er et intenst nervepirrende og superkoncentreret sammenspil mellem musikerne.

Mads la Cours musik er som en thailandsk madret. Her er balancen mellem det søde, sure, salte og stærke omdrejningspunktet for et vellyket måltid. Mads la Cour er alsidig på trompeten. Han efterlader nogle stærke indtryk i ørerne. Tilføjelsen af Lars Greves saxofon og klarinet i la Cours musikalske univers er genialt. De er åndsbelægtede og giver hinanden nogle gode musikalske indspark. Mads la Cour er fri og ubundet i sit trompetspil. 

Noget der også høres på duopladen, der er udkommet samtidigt. Her er la Cour sammen med trommeslageren Anders Mogensen, der ud over at være underviser på konservatoriet i Odense - hvor la Cour har gået for adskillige år siden - også var en af de første der brugte la Cour i professionel sammenhæng. Det er en noget mere eksperimenterende udgivelse end kvartetpladen. De kender hinanden godt og får skabt mange spændende situationer i det nærværende duosammenspil.

Ingen kommentarer: