søndag, november 20, 2016

Kristin Korb: Beyond the moon (Double K Music)

En gang i mellem står der i pressematerialet, hvilken stilart musikken er i. Som en varedeklaration står der File under eller Category Det kunne være jazz, blues, vocal jazz eller noget helt fjerde. Den amerikanske sanger og bassist Kristin Korb, der bor i Danmark er ikke bleg for at deklarere sin musik. Ud over de førnævnte genrer tilføjer hun easy-listening. En ofte udskældt genre der for nogle indikerer, at det er letfordøjeligt, mens det for andre er lydsporet til en aften i godt selskab. 

Jeg er glad for den guide ind i musikken. Kristin Korb vil ikke være svært tilgængelig. Hendes gennembearbejdede amerikanske jazz, hvor swing er mellemnavnet, er i international klasse. Her skal det selvfølgelig fremhæves at hun er i selskab med Magnus Hjorth på piano og Snorre Kirk på trommer. To af de bedste skandinaver til at spille den klassiske amerikanske jazz. 

Snorre Kirks superelegante præcisions swing og Magnus Hjorths distinkte klaverspil honoreres af Korb, der i sin sang, som en ægte jazzvokalist er i musikken og synger noderne. Stemningen er god. Vi præsenteres for komponisten Johnny Mercers musik. Her er sikre hits som Moon River og Jeepers Creepers blandet med mindre kendte sager af Mercer samt to kompositioner af Korb. Det er velformet og vellydende jazz.

Ingen kommentarer: