mandag, august 28, 2017

Morten Poulsen Trio: Right! (Outrovært) DL/Stream

Det er Morten Poulsen Trio's første udgivelse, men Morten Poulsens tredje albumudgivelse. Den danske trommeslager er sammen med den hollandske guitarist Jorrit Westerhof og den danske bassist Jonathan Simon Seest.
Efter en famlende start over de to første numre med løse idéer og manglende struktur, hvor de tuner sig ind på hinanden, går trioen over i den blues-lignende Next. De får et tungt og et rockudtryk. Mariager er et fjordnummer, hvor mågerne skriger om kap med den blå himmel. På nummeret Right er trioen på hjemmebane. Man fornemmer med al tydelighed trioens lykkefølelse over at spille ved siden af melodi og rytme. Det smitter og glæder - helt ud til lytterne.

Albummets eneste nummer der ikke er skrevet af Morten Poulsen, er Erik Satie’s Gnosienne No1 Lent. Det er et flydende nummer, der godt kan minde om Jakob Bro's musik. Det er en enkel melodi der gentages og snurres omkring. På Song slipper guitaristen Jorrit Westerhof en indre avantgardistisk metal-djævel løs. Det bliver både hæsblæsende og skævt. Albummets afsluttende nummer Night Traveller er en god afslutter, hvor trioen kommer ind i et mere stringent og samlet udtryk. Her er der særligt plads til Jonathan Simon Seest’s bas. Hvilket er meget effektivt. Right! er et spændende og afvekslende trioalbum fra en nordjysk trommeslager, der har et personligt og originalt tag på jazzen.
Bonusinfo:
Morten Poulsen har lige modtaget Talentpris - Kulturpris Ålborg 2017 af Ålborg Kommune. Tillykke!

Ingen kommentarer: