fredag, marts 06, 2020

I Think You’re Awesome & Taïga String Quartet: Suite to be you and me (Jaeger Community) LP/CD/DL/stream

Det er ikke et ukendt fænomen, at et bryllup er udløsende årsag til en børnefødsel, et husbyggeri eller indkøb af en ny sofa. Det er mere sjældent, at et bryllup udløser et konceptalbum.

Konceptalbummet, suiten eller den samlende historie er ikke hot shit i en streamingstid, hvor der shuffles hidsigt rundt mellem 3-4 minutters udbrud, i jagten på det hurtige fix.

Der er også historier der insisterer på, at blive fortalt som en samlet historie.

Her er suiten om, at det er dejligt at være sammen. Suite to be you and me. Jens Mikkel fra I Think You’re Awesome og Maria Isabel Edlund fra Taïga String Quartet blev gift forrige sommer. Jens Mikkel har skrevet en suite for begge orkestre.

Der fortælles en historie om, at være på afstand, at danse, at mødes, at have uoverensstemmelser og om brylluppet. Jens Mikkel har i endnu højere grad kastet sig ud i det store arrangement af musikken. Der er genkendelige elementer fra tidligere I Think You’re Awesome plader, som Morten Kærups banjo, Alex Jønssons guitar og den tighte rytmesektion med Frej Lesner og Andreas Skamby. Jens Mikkel lægger også nye veje ud. Han spiller overvejende på elbas - og sætter den i centrum flere steder, bl.a. med en lækker solo på The Dance.

Taïga String Quartet indtager en stor rolle i suiten. Både i direkte møder med I Think You’re Awesome og i rene strygerstykker. Det er der hvor historien folder sig ud. Hvert orkester personificerer de to mennesker, der til sidst forenes ved brylluppet. I Think You’re Awesome er Jens Mikkel og Taïga String Quartet er Maria Isabel Edlund.

De enkelte numre kan sagtens høres hver for sig - vil du have den gode og helt særlige oplevelse, så skal du lytte til Suite to be you and me som et samlet hele. Det fortjener den og det gør du faktisk også.

1 kommentar:

TOL PREDICTION !! sagde ...
Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.