tirsdag, marts 03, 2020

Niclas Bardeleben: N.O. in my heart Cph in my blood (Gateway) LP/stream

Jeg er næppe den eneste der har et lettere anstrengt forhold til New Orleans jazzen. Alene af den grund, at jeg har hørt alt for mange elendige amatørorkestre, bestående af fuldskæggede skolelærertyper i fløjlsbukser med hængerøv, der har givet sig i kast med musikken fra The Crescent City. 

Der er heldigvis nogen der har det på en anden måde. Trommeslageren Niclas Bardeleben udråber ligefrem sin kærlighed til byens musik på LP'en N.O. in my heart Cph. in my blood. Han har samlet et stjerneorkester, der er meget lidt "hængerøv-i-fløjlsbukser" over. Han har den rette indstilling og respekt for musikken og dens traditioner. Med saxofonisterne; Jan Harbeck og Jesper Løvdal, DR Big Band veteranen Vincent Nilsson og den i dag alt for lidt hørte Henrik Bolberg på trompet og flygelhorn har Bardeleben en superstærk blæsersektion. Bassen betjenes af den altid usvigeligt sikre Lasse Mørck.

Materialet er fra jazzens barndom; Dear Old Southland, Basin Street Blues, Jeepers Creepers etc. De leveres med en dansende afslappet lethed. Det er måske den bedste danske traditionelle jazzplade, jeg har hørt i dette årtusinde. Her er både voodoospøgelser og funky 2nd line i rillerne, serveret med hjerte og sjæl.
Niclas Bardeleben har et sikkert tag på jazzhistorien og lægger vejen ud for sine medspillere, med nogle gode arrangementer. Han sørger for den gode feststemning med lette dryp af både melankoli og inderlig hygge. 

Ingen kommentarer: