torsdag, februar 02, 2023

Jamhunters: Climate (Jamhouse) stream

 

De bevæger sig rundt i den mere usynlige del af den danske jazzscene - smooth jazzen - hvis man da overhovedet kan påstå at der er en scene for den slags herhjemme. Jamhunters er aktuelle med deres sjette album siden 2006 og er et af Danmarks eneste bands i smooth jazzen. Det har siden starten, fast været Peter Michael på keyboards og Lars Fabiansen på guitar der har udgjort bandet. De får hjælp af bla. Mikkel Villingshøj på trommer og Pelle Fridell på saxofon på det aktuelle album.

Pladen har hentet inspiration i klimakrisen og lander som en eftertænksom pause i en verden, hvor vi ikke ved hvad morgendagen bringer.

Jamhunters har smooth jazzen helt inde i hjertet. Det er behagelig og venlig musik. Jeg kan høre noget der minder om George Duke, Earl Klugh, Bob James og Mezzoforte undervejs. Jeg tror ikke at de er direkte inspireret af de nævnte, det er nok mere et udtryk for min vinkel på smooth jazz. Der er noget dejligt old school over musikken, der er håndspillet og stramt arrangeret. Det er god lyd som man kunne kunne høre i 80'erne. På den måde opfylder Jamhunters til fulde det de skal - og de er rigtigt gode til det.

Jamhunters

Ingen kommentarer: