tirsdag, februar 14, 2023

Nausia: Good Intentions (Plader uden grænser) LP/DL/stream

 

Der er gået præcis to år siden debutpladen kom - og det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har set frem til opfølgeren. Nausia blev bla. DMA nomineret for den første.

Der er ikke sket ændringer i kvintetten der består af Isak Schiødt (saxofoner, klarinet), Oskar Faye (altsaxofon), Christoffer Beese (guitar), Milo Aurvig (bas) og Laurits Schmidt Eriksen (trommer). Bandets intentioner med det nye album har været, at lave et album som ingen andre har lavet før.

Nausia er inspireret af krautrock, free jazz, minimalisme og ambient. De har helt sikkert skabt deres eget sted i dansk jazz - og måske endda også internationalt. De kan spille bevægende spirituelt og højstemt som på The Celebration Song, hvor saxofonerne svæver afsted i en smuk melodisk stemning - mens guitar og trommer lægger en heftig rockbund. Det er et af den slags numre - ligesom resten af pladen iøvrigt - der fortjener at blive spillet højt. Nausia har et sammenspillet og intenst udtryk, der finder energi og groove i rocken. Free jazzen bidrager med det ubundne og løse. Det er stærkt dragende. Lyt bare til Sufi eller Tidligt mørkt. 

Det er ikke store ord, at kalde Good Intenstions for en ny dansk jazzklassiker. Så det gør jeg. Og ja, de har lavet et album som ingen andre har lavet før.

Bandcamp - Nausia

Ingen kommentarer: