torsdag, februar 23, 2023

Nice Chair: World in Motion (Waidtlow Music) stream

 

Da de var unge i 90'erne, havde de deres faste tjans som nattejamværter på legendariske La Fontaine i indre København. Det er de musikalske bånd og et venskab der har ført til, at de i dag har lavet trioen Nice Chair, hvor de er aktuelle med andet album. 

Claus Waidtløw på saxofon, som jeg tidligere har udråbt til kongen indenfor streaming af dansk jazz, hvor han hitter på de digtale platforme med ballader i et klassisk jazz-setup. Kasper Vadsholdt på bas, kender vi bedst fra DR Big Band, hvor han har været fast mand i snart 20 år. På det aktuelle album spiller han både på elbas og kontrabas. Trommeslageren Martin Maretti Andersen har spillet i Pierre Dørge New Jungle Orchestra i 23 år. Det er med andre ord, tre erfarne jazmusikere, der kan deres standards og samtidig spiller mange forskellige typer jazz.

Selvom det var standards de spillede i deres unge dage, så er det noget helt andet i dag. Nice Chair virker som et musikalsk helle. Et fristed, hvor de sammen går på opdagelse i jazzen. De har fundet et enkelt og luftigt udtryk, hvor Waidtløw tager den med ro på saxofonen. Trioen befinder sig i et roligt balladeunivers og fortrolige med det og hinanden.

Nice Chair - Streaming

Ingen kommentarer: