lørdag, december 16, 2023

Mads Tolling featuring The Mads Men: Cool Yule (Madsman Records) CD/digital

 

Så er der kommet julepost fra Californien. Violinisten Mads Tolling med de danske aner har udgivet et julealbum. Hans karriere i det amerikanske strækker sig over mange år. Hvor indsatser som fast sideman hos Stanley Clarke  og 2 Grammyer sammen med Turtle Island String Quartet aftvinger respekt. Han har været fast mand i Grateful Dead legenden Bob Weir’s Wolf Bros i de senere år.

Sammen med sin faste gruppe The Mads Men, bestående af Colin Hagan på piano, Gary Brown på bas og Eric Garland på trommer skaber Mads Tolling jazzet julestemning. Han spiller et bredt udvalg af julemelodier. På loftet sidder nissen… er eksempelvis omkranset af My Favourite Things og Santa Baby. Det er mødet mellem det nordiske ophav og den amerikanske nostalgi der er udgangspunktet. 

Mads Tollings “hommage” til Svend Asmussen er en velvalgt kombination af Asmussen The Little Mermaid og Wonderful Wonderful Copenhagen som Danny Kaye gjorde berømt. Tolling har arven fra Asmussen med i den musikalske bagage - men er også sig selv. Der er også en tydelig indflydelse fra folk-musikken i Tollings musikalske snelandskab. Som et spøjst sidekick er Sonny Fredie-Pedersen (kendt fra TV) med på Louis Armstrong-klassikeren Cool Yule. 

Det er en hyggelig juleplade som sagtens kan ledsage indtagelsen af gløgg og klejner. Tolling er en old school spillemand der aldrig forfalder til det sukkersøde eller ligegyldige.

Mads Tolling

Ingen kommentarer: