tirsdag, april 25, 2006

Dansk violinist i Paris
Violinisten Line Kruse spillede på Gotan Projects banebrydende CD fra 2001 La Revancha del Tango. Hun var på det tidspunkt taget til Paris, efter at hun havde fuldført sin uddannelse på Konservatoriet i København. Pladen sendte i de følgende år Gotan Project på turné over det meste af verden, hvor også Line Kruse var med, bla. i maj 2003 på Train i Århus.
Nu er Gotan Project endelig kommet med en opfølger til succesen, og besøger Operaen under Jazz Festivalen. Line Kruse er ikke med på den nye plade, men er med i Operaen, når Gotan Project indtager scenen der, under CJF 2006
. D. 20. maj spiller hun på den legendariske parisiske jazzklub Sunset i Rue des Lombards. Kruse har en kvintet bestående af musikere fra Mexico, Spanien, Cuba og Frankrig.
For et år siden udsendte hun pladen Warm waves, og det er i den grad en varm og udadvendt plade, med latin inspireret solvarm jazz, bla. spiller hun Caravan, ellers er det meste af musikken selvkomponeret. Line Kruse har aldrig spillet med sin kvintet i Danmark, men skal ifølge sit site spille på Maison du Danemark i Paris til november. Så der er åbenbart nogle danskere der har opdaget hende.
Du kan lytte til hendes musik og se et klip fra en koncert her:
http://www.nectar-prose.com/artist.asp?artist=line

Ingen kommentarer: