onsdag, april 26, 2006

Pasborg på farten
Stefan Pasborg, trommeslageren som nok er mest kendt fra Ibrahim Electric, skal d. 14. maj spille i Warszawa sammen med Tomasz Stanko. Den polske trompetist har inviteret Pasborg til at spille med i sit Litania Project. I 1997 udgav Stanko pladen Litania, som er en hyldest til komponisten og pianisten Krzysztof Komeda. Udover Pasborg består orkestret af Palle Danielsson på bas, Joakim Milder på sax og Leszek Mozder på piano.
Inden afrejsen til Polen kan Pasborg lige nå pladereceptionen med Fra De Varme Lande. Bandet der spiller en blanding af balkanmusik, klezmer, surfpunk -og sør'me også en smule jazz består udover Pasborg af Niclas Knudsen på guitar, Anders Vesterdahl på accordion og Jakob Munck på sousaphone.
I den kommende tid når Stefan Pasborg også spille med Ibrahim Electric, Il Bastardo, Unit og Delirium i Frankrig, Tyskland, Sverige, Norge, Thailand og Danmark.
Go' rejse, Stefan!
Stefan Pasborg: www.pasborg.dk

Sonny Rollins som ringetone
I forbindelse med lancering af nye pophits, er det blevet en vigtig del af markedsføringen at melodien er tilgængelig som ringetone. Nu er Sonny Rollins ingen popmelodisnedker, men i forbindelse med udgivelsen af Rollins' nye album Sonny Please! kan man -desværre kun i USA, nu hente fire små melodistumper som kan anvendes som ringetone på mobilen.
Hvornår mon vi ser en Anderskov Accident ringetone?
Sonny Rollins:
www.sonnyrollins.com

Copenhagen Jazz Festival i Berlin
Sidste år var CJF på gæstevisit i Berlin, det sker igen i år, hvor de i dagene 3. til 7. maj præsenterer dansk jazz på spillesteder i Berlin. Der bliver mulighed for at opleve Marilyn Mazur & Percussion Paradise, Ibrahim Electric, Bo Stief One Song III, Yoyooyoy, Kasper Villaume Trio og flere andre.

Kommende jazzudgivelser
Svend Asmussen: Et liv i musik DVD (Universal)
-en lang karriere, der her fortælles om på den første danske jazzdokumentar DVD

Roy Hargrove & RH Factor: Distractions (Verve)
-Hargrove i hans funky forklædning, med sang og gang i den.

Roy Hargrove: Nothing serious (Verve)
-Hargrove i jazzhjørnet, med basunisten Slide Hampton som gæsteartist

Herbert: Scale (K7)
-Matthew Herberts seneste plade Plat du jour var meget politisk, nu er han tilbage hvor gamle Herbert kendere igen kan vippe lidt med foden.

Kresten Osgood & Hvad er klokken?: Frimærkealbum (ILK)
-I august '05 afholdte Kresten Osgood en to dages musketerfestival på teatret Plan B. Nu kommer der en plade med noget af musikken.

Senor Coconut: Yellow fever (Essay)
-den tyske galning Atom Heart, der tidligere har givet Kraftwerk en ordentlig omgang maracas, har endnu en gang kastet sig ud i et vanvittigt projekt. Denne gang er det de japanske electronica pionerer Yellow Magic Orchestra der får en omgang.

Kieran Hebden & Steve Reid: The exchange session vol. 2 (Domino)
-Stor opmærksomhed fulgte i halen på den første The exchange session, nu kommer nr. 2, før de bla. optræder på Roskilde Festivalen.

Karrin Allyson: Footprints (Universal)
-"I don't feel like I'm avant garde by any means, but conceptually I try to reach beyond," har sangeriden sagt i forbindelse med udsendelsen af sit nye album, hvor hun lægger vokal på nogle jazzklassikere, bla. Shorters Footprints og Gillespies Con Alma.

Dhafer Yuossef: Divine shadows (Jazzland) -den tunesiske oudspiller (oudist?) og sanger har udsendt sit første album for det norske selskab Jazzland. På albummet medvirker nogle af de mest profilerede norske jazzmusikere fra de senere år, Arve Henriksen, Eivnd Aarset og Jan Bang. Desuden er Marilyn Mazur med på percussion.
www.dhaferyoussef.com

Ingen kommentarer: