torsdag, juni 21, 2007

Bobo Moreno & The Ernie Wilkins Almost Big Band (Stunt)

Bobo synger standards
Bobo Moreno har huseret på den danske musikscene i en årrække. Indenfor jazzen har han specielt gjort sig kendt som sanger for big bands,Niels Jørgen Steens A-Team, Klüvers, Tivolis og DR's Big bands har alle haft glæden af Bobo Morenos vokale evner. Nu er tiden så kommet til en pladeudgivelse med jazz. Han står i spidsen for The Ernie Wilkins Almost Big Band, orkestret som har specialiseret sig i udelukkende at spille arrangementer af Ernie Wilkins. Wilkins døde i 1999 efter at han havde boet i Danmark siden starten af 80'erne. Per Goldschmidt og Nikolaj Bentzon genoplivede orkestret i 2000, og har siden været på talrige turnéer med bla. Putte Wickman og Randy Brecker.
Pladen byder på velkendte standards; How high the moon, On green dolphin street, Milestones og Cherokee. Hvis man synes at man har hørt arrangementet før, er det ikke så underligt. Wilkins lavede i 60'erne og 50'erne arrangementer for en lang række sangere ligefra Sarah Vaughan og Dinah Washington til Mark Murphy og Joe Williams. Sidstnævnte sang feks. den udødelige Everyday I have the blues på Count Basie pladen Count Basie swings, Joe Williams sings fra 1956. Den er også med her på Bobo's plade, der hedder Out of this world, efter sangen af Harold Arlen og Johnny Mercer.
Blandt de 12 musikere på pladen møder man nutid og fortid i dansk jazz. På trompet finder man de to tidligere DR Big Band musikere Palle Bolvig og Benny Rosenfeld, blandt de yngre finder man tenorsaxofonisten Jan Harbeck og basunisten Peter Jensen.
Bonusinfo:
De kan opleves på Tunø Festivalen d. 6. juli og på Bryggen d. 8. juli under Copenhagen Jazz Festival.
EWABB: www.erniewilkinsalmostbigband.com

Ingen kommentarer: