lørdag, juni 02, 2007

Understrøm: Unge mand med gammelt hjerte (Gateway)

Understrøm fra Odense
Guitaristen Jes Bakkestrøm har siden 2004 været leder af bandet Understrøm. Han er 26 år og går på musikkonservatoriet i Odense. Hans medmusikere i bandet er ligeledes nuværende eller tidligere studerende fra konservatoriet. Peter Hellesøe (sax), Thomas Præstegaard (trommer) og Andreas Lang (bas), sidstnævnte er også medlem af Quartz og Anders Mogensens Gifted Youth. Understrøm der nu pladedebuterer, spiller rocket jazz, med improvisationer og kollektivt sammenspil gående hånd i hånd. Musikken er ikke rockgrim, Bakkestrøm kan styre guitaren, lidt Frisell-agtig. Trommeslageren Thomas Præstegaard skaber pulsen med det rockinspirerede trommespil. Saxofonisten Peter Hellesøe er på banen det meste af tiden og hans behaglige saxofonspil klæder Jes Bakkestrøms musik. Pladen hedder Unge mand med gammelt hjerte, og det er også titlen på et af de musikalske højdepunkter på pladen, der nærmest er en rocksang, med en saxofonist istedetfor en sanger, end en egentlig jaaazzzzKompostion.
Bakkestrøm citerer Neil Young på bagsiden af coveret: "Old man take a look at my life, I'm a lot like you...", og som Neil Young også synger i samme sang: "Run around the same old town" -som Neil Young. Det har Bakkestrøm valgt.
Jes Bakkestrøm tilhører en ny generation af jazzguitarister, hvor man også kan nævne Sara Lewis Sørensen, Frederik Vedersøe (Quartz) og Daniel Heløy Davidsen (Jazzkamikaze).
Pladen udgives af Gateway Music.
Bonusinfo:
D. 9. juni kan Understrøm opleves på Gasværket i Ringkøbing, hvor også Kresten Osgood og Hvad er klokken og Mach/Kwella kan høres.
Jes Bakkestrøm: www.jesbakkestroem.dk
My Space: www.myspace.com/understroem

Ingen kommentarer: