lørdag, juni 02, 2007

Special Venture: Twice (Gateway)

Dansk fusion fra en nær fortid
En af grundene der er fremført i debatten om hvorfor Jazz Live på DR's P2 skal reddes er, at programmet er med til, at dokumentere musik der ellers ikke ville blive doukumenteret. Hvad betyder det der "dokumenteret" egentlig? At musikken ligger på bånd i en dyb kælder under DR-byen? så musikarkæologer om 300 år kan lytte til den mærkelige musik. Nej selvfølgelig gør det ikke det!
Det betyder lige præcis at musik kan blive udgivet på et senere tidspunkt, hvor tiden måske er mere gunstig. Som det er tilfældet med udgivelsen Twice med Special Venture, der er optaget af DR i 1999 og 2000, dog ikke til Jazz Live, men til programmet Jazzens århundrede. Efter at musikken er færdigmixet og klar til udgivelse, går Special Venture i opløsning og musikken ligger på hylden indtil idag, hvor guitaristen og manden bag Special Ventures kompostioner John Sund har fået clearet rettighederne, og har fået pladen udgivet på Gateway Music.
Tak for det, John! Genremæssigt befinder vi os indenfor worldjazzfusion. Der er elementer af afro, rock og indisk musik. Jon Meinild på vibrafon og keyboards er en vigtig del af denne udgave af Special Venture, han er ikke med på pladen som bandet udgav på Intermusic i 1999, men er her kommet med og det præger musikken på en god måde. De andre medlemmer er Ayi Solomon på percussion, Morten Ilsøe på trommer og endnu et nyt medlem Yadam Gonzalez på bas, der afløste Thomas Fog.
John Sund fører sig måske ikke frem i frontlinjen i dansk jazz, men det siger ikke noget om mandens musikalske kvaliteter. Hans musik er gennemført og i international klasse.
Bonusinfo:
Jon Meinild dannede senere bandet Jogujo Circuit, der i 2003 udsendte pladen Close up magic.
Bonusinfo 2:
John Sunds site står der, at Special Venture muligvis bliver gendannet.
John Sund: www.johnsund.dk
My Space: www.myspace.com/specialventure

Ingen kommentarer: