torsdag, juni 14, 2007

Mads la Cour årets P2 jazzkunstner


Den fynske trompetist Mads la Cour fik meget fortjent P2's jazzpris ved fredagens DMA Jazz arrangement.
Han spiller bla. i Anders Mogensens Gifted Youth og Quartz, desuden har han været trompetvikar i DR Big Band. Han er igang med sin musikalske uddannelse på Det Fynske Musikkonservatorium
Med prisen følger en studieindspilning i DR's studier. Mads la Cour har allerede et projekt på tegnebrædtet, der udover ham selv involverer Anders Mogensen på trommer, Andreas Lang på bas. To han allerede kender fra konservatoriet, den ene som underviser (og for tiden konstitueret rektor), det er Anders Mogensen (hvis du skulle være i tvivl). Andreas er medstuderende og musikerkollega i Quartz. Den sidste han gerne vil have involveret i projektet er den norske pianist Håvard Wiik.
Mads la Cour: www.madslacour.dk

Verdensklassejazz i Odense
I dagene 26-29/6 præsenterer Det Fynske Musikkonservatorium "Workshops and Masterclasses 07" med trommeslageren Terri Lyne Carrington, saxofonisten David Sanborn, sangeren Gino Vanelli, trompetisten Randy Brecker og sangeren Lisa Nilsson.
Workshop and Masterclasses henvender sig til alle instrumentgrupper og instrumentale niveauer.
For at kurset kan blive mest optimalt, bliver det afholdt på spillestedet Post 1. Så det er en unik chance for, at komme helt tæt på de største nutidige jazzmusikere.
Det Fynske Musikkonservatorium: www.dfm.dk


Dansk Brasiliansk jazztopmøde denne sommer
Lars Møller har indgået et samarbejde med Magno Bissoli. De har skabt Brazilian Scandinavian Jazz Orchestra.
Den danske bandleder for bl.a. The Orchestra Lars Møller fløj en lørdag i oktober 2006 til São Paulo. Han mødtes med trommeslageren og kapelmesteren for for det brasilianske big band Bizzamblazz Magno Bissoli. Dagen efter landede syv andre skandinaviske superjazzere i São Paulo, hvor de mødte et hold brasilianske kolleger og et mangeårig drøm blev realiseret: At etablere et orkester som kombinerer den levende brasilianske rytmiske feeling med The Orchestras afbalancerede og transparente blæserlyd. På én uge indøvede de musik af komponisterne Jesper Riis, Kasper Wagner, Lars Møller, Magno Bissoli og Hermeto Pascaol. De afsluttede med 3 koncerter på de mest anerkendte koncerthuse i São Paulo.
Det musikalske samarbejde forløb meget let og gnidningsfrit, og det kunstneriske potentiale blev fuldt bekræftet.
Nu kan de opleves herhjemme. Søndag d. 15. juli på Copenhagen Jazzhouse, mandag d. 16. juli på Posten i Odense og tirsdag d. 17. juli i Musikhuset i Århus.
Der udsendes i samme anledning et album med bandet.
My Space: www.myspace.com/saocph

Musikmagasinet Lira.se version 2.0
Den svenske musikmagasin Lira har lanceret et nyt site, hvor de bla. offentliggør alle deres anmeldelser, inklusive de gamle, som vil komme på i løbet af sommeren og efteråret. Lige for tiden kommer der en ny anmeldelse på hver dag. Desuden er der nyheder, reportager og interviews. Lira er også et blad, som du kan tage med på terassen og alle mulige andre steder
Lira: www.lira.se


Jakob Davidsen også DMA Jazz vinder
Fredag aften modtog Jakob Davidsen, som den første nogensinde i den kategori, prisen som årets jazzkomponist ved Danish Music Award for cd'en, "Mangfoldighed". Det var DJBFA, foreningen for danske sangskrivere og komponister der har indstiftet prisen. Jakob Davidsens plade har vakt berettiget opsigt og er bla. af Information og DRs jazzredaktion valgt som en af de fem bedste danske jazz-cd'er i 2006, og af nærværende blog blev den valgt til en af de seks bedste danske jazz-cd'er i 2006, med en kommentar om at hvis der kun skulle vælge en cd i 2006, så ville det være Mangfoldighed.
Jakob Davidsen: www.jakobdavidsen.dk

Peter Rosendal får ros og penge
Komponist og jazzpianist Peter Rosendal er netop blevet tildelt et treårigt arbejdsstipendium af Statens Kunstfonds rytmiske tonekunstudvalg.
Med tildelingen af det treårige arbejdsstipendium fra Statens Kunstfonds rytmiske tonekunstudvalg understreges det for alvor, at Peter Rosendal er et særdeles lovende talent og en unik musiker, man bør holde skarpt øje med.
Motiveringsteksten fra Statens Kunstfonds rytmiske tonekunstudvalg fremhæver bl.a. Rosendals musikalske og kompositoriske alsidighed som afgørende faktorer for tildelingen af arbejdsstipendiet.
”I sandhed et alsidigt talent, der absolut ikke kan drages tvivl om. Alligevel er det navnlig hans tematiske begavelse, som får os til gang på gang at stoppe op, blive hængende for til sidst at udråbe ham som et af vor tids mest unikke og personlige talenter”, formuleres det på fornemmeste vis i motiveringsteksten fra Statens Kunstfonds rytmiske tonekunstudvalg.
Den 22. juni udkommer pladen Solo med Peter Rosendal.
Peter Rosendal: www.peterrosendal.dk

Ingen kommentarer: