fredag, juni 29, 2007

Henrik Sørensen: Crossview (Gateway)

Kammerensemble og jazz
Det er ikke så ofte at et kammerensemble finder frem til denne blog, men når fundamentet er jazz, så er det med god grund at de lander her. Pianisten Henrik Sørensen har i en årrække komponeret klassisk musik med udgangspunkt i improviseret jazz. I 1997 lavede han East Coast Concerto til Storstrøms Kammerensemble og det er også det ensemble vi møder på Henrik Sørensens dugfriske plade Crossview. Han spiller selv klaver og kammerensemblet supplerer med fløjte, klarinet, fagot, trompet, harpe, violin, bratsch og cello. Desuden medvirker Ole Skipper Moesgaard på bas og Frans Rasmussen er dirigent.
Musikken er indspillet på historiske hovedbygning på godset Fuglsang, som bla. Grieg og ikke mindst Carl Nielsen besøgte for inspiration og rekreation. De er også værd at nævne i denne sammenhæng. Henrik Sørensens jazzinspiration er taget fra den nordiske tone eller klang, som netop har hentet inspiration fra folk som Grieg, men også folkemusik. Nu betaler Henrik Sørensen så tilbage.
Musikken er lyrisk og melodisk, men netop i kraft af Henrik Sørensen jazzfarvede klaverspil og Ole Skipper Moesgaards underliggende basgroove er det meget nutidigt og friskt.
Pladens højdepunkt er The East Coast Concerto, hvor Henrik Sørensen ret præcist får brugt hele ensemblet på en gang, men også drager detaljer frem.
Bonusinfo:
Henrik Sørensen har spillet i Ensemble New og spiller nu i Tivolis Big Band.
Henrik Sørensen: www.henrik-sorensen.dk
Storstrøms Kammerensemble: www.chamberplayers.dk

Ingen kommentarer: