lørdag, juni 02, 2007

Brad Mehldau: Marian McPartland's Piano Jazz Radio Broadcast (Concord)

To generationer spiller ud
"Well that's a very unusual.....way of playing that song", udbryder Marian McPartland efter at Brad Mehldau har spillet From this moment on. Det kan høres på pladen Marian McPartland's Piano Jazz with guest Brad Mehldau, der lige er udkommet. Oprindeligt er det et radioprogram fra 12. september 1996.
Mehldau har på det tidspunkt kun to plader i eget navn bag sig, og har altså i den grad fremtiden foran sig. McPartland er en ynder af den klassiske standardjazz, og kender selvfølgelig Cole Porters From this moment on ud og ind. Men Mehldau spiller den, som det han er blevet kendt for, abrupt klaverspil med en rytmisk puls.
Pladen byder skiftevis på snak de to imellem afbrudt af solospil fra begge, samt 3 klaverduetter. En af de små sjove historier som Mehldau kommer med er, at hans forældre var ude for, at høre Marian McPartlands trio på The Hickory House i 50'erne på deres første date.
Iøvrigt spiller Mehldau mere venligt i resten af radioprogrammet, der både er lærerigt og underholdende.
Bonusinfo:
På National Public Radio's site kan man høre nogle af McPartlands andre programmer i streaming format. Bla. Keith Jarrett, Dianne Reeves, Ray Charles, Diana Krall, Elvis Costello og Michel Camilo.
www.npr.org/programs/pianojazz/

Ingen kommentarer: