mandag, december 15, 2008

Vélo Vélo: Vélo Vélo (Vélo Vélo/Gateway)

På cykel med horn

Vélo Vélo er en ny konstellation på den danske jazzhimmel. Det betyder ikke at erfaringen er lille. Peter Fuglsang på klarinet, Jakob Davidsen på piano, Jakob Munck på tuba og Stefan Pasborg på trommer er musikere der får ørerne til at blafre af vellyst inden man overhovedet har hørt et piv fra dem. Det får de ikke ødelagt med den nye plade.
Pladen byder på cykelsportsinspireret jazz med nogle fantastiske titler - specielt hvis man har en lille Jørgen Leth i sig.
Pladen indledes med det cykliske nummer Rolf Sørensen. Herefter følger numre som Parnummersyv, en følsom balladehyldest til Casertelli (her menes nok Motorolarytteren Fabio CasArtelli der i '95 på tragisk vis døde på 16. etape under Tour de France), Hématocrite, Charly Gaul og Roubaix. Der er også blevet plads til en hyldest til Silvio Martinello, der markerede sig både som landevejsrytter og banerytter, hvor han bla. vandt Seksdages-løbet i Herning sammen med Bjarne Riis i 1996.

Der spares ikke på krudtet undervejs på numrene, der er skrevet af henholdsvis Fuglsang og Davidsen. Fuglsangs elegante og fornemme spil på klarinetten, Pasborgs stramme og på samme tid løse trommespil, Munck med sin alsidige og fyldige tuba og Davidsens både abrupte og lyriske smukke pianospil er med ti,l at skabe rammen for et band der besidder evnerne til, at favne bredt. Med humor og evner til dreje musikken en omgang laver de en både underholdende og krævende plade, der fortjener opmærksomhed fra den kræsne og kritiske jazz-aficionado.
Bonusinfo:
Pladen er med på denne blog's liste over de 10 bedste danske jazzplader fra de forgangne år.
Både Ib Skovgaard, Jørgen Leth og Raymond Poulidor takkes på pladen, på fransk selvfølgelig.

Ingen kommentarer: