lørdag, december 20, 2008

Jens Winther European Quartet: Directions/New Directions (Stunt)

På Winther-rejse

Trompetisten Jens Winthers ny plade er en dobbelt CD, hvor de to plader har fået hver deres titel. Den første hedder Directions og den anden hedder New directions.
I den nye europæiske kvartet, der afløser den tidligere kvintet han havde, er der en enkelt genganger fra tidligere; trommeslageren Dejan Terzic. De to nye er bassisten Daniel Franck og det relativt ubeskrevne blad Carl Winther, der udover at spille piano også har æren at være Jens' søn, samt er uddannet på det rytmiske musikkonservatorium.
Winthers store force er den ro han musikalsk udstråler, ofte kommer man til at tænke Miles Davis i udtrykket og så alligevel ikke. Der er meget mere mental ro hos Jens Winther. I nummeret One for Anke lykkedes det perfekt, her er samarbejdet med Carl Winther på pianoet godt. Winther den ældre tager os med på en rejse med voksen moderne europæisk jazz, der både har inspirationmæssig gæld til amerikansk jazz og europæisk kompositionsmusik. CD nr. 1 er en virkelig god plade, som jeg kommer til at vende tilbage til. Mens CD nr. 2 der har titlen New directions er meget mere famlende og ufærdig, hvilket sandsynligvis har været hensigten, men for mig er den overflødig.
Pladen er delvis indspillet i Bayerischer Rundfunks studie i Nürnberg og i Sun studiet i København.
Jens Winther: www.jenswinther.net

Ingen kommentarer: