mandag, september 21, 2009

Han Bennink Trio: Parken (ILK)

Fri i Parken

Det er første gang at den hollandske freejazz-trommeslager, 67 årige Han Bennink leder en trio i eget navn. Nu er der så kommet en plade med trioen der har spillet sammen siden sommeren 2008, bla. på adskillige festivaler. Danske Simon Toldam på 29 år sidder ved klaveret og belgiske Joachim Badenhorst på 27 år spiller klarinet og basklarinet.
På trods af den aldersmæssige forskel mødes de tre musikere ubesværet i et musikmøde, hvor lyttesansen udfordres på det skarpeste. Der tages udgangspunkt i musik komponeret af trioen, men også tre Ellington numre har de fundet sammen om. Lady of the lavender mist, Isfahan og Fleurette Africaine får skudt europæisk freejazz ind i blodårerne og genopstår som nye jazzvæsener. Pladen lukkes med titelnummeret, der er en ny version af sangen Parken, fra gruppen Sektens Mäktiga vingar der kom tidligere i år. Qarin Wikstöm fra Sekten synger også på denne version.
Pladen er en udpræget europæisk freejazz plade, hvor to yngre kræfter til fulde beviser at arven fra 60'ernes frie pionerer kan forvaltes originalt og nutidigt.
Bonusinfo:
Trioen spillede sammen med den amerikanske trompetist Dave Douglas på sommerens North Sea Jazz Festival i Rotterdam
Youtube-klip fra koncert i Budapest d. 12. september 2009

Ingen kommentarer: